Kort nieuws op vrijdag 19 mei 2000

Vandaag doet Radio-1 vanaf 18:30 uur, na het headline overzicht rechtstreeks verslag van de stille tocht door Enschede, waarna ook toespraken zijn voorzien van de burgemeester en de premier.

Stenders in de morgen is elke doordeweekse dag te beluisteren op 3FM tussen 6 en 9. Stenders heeft deze week een actie opgezet, na aanleiding van de ramp in Enschede. Men verkoopt een schilderij in de schow, met daarop de drie mannen van de schow, Rob, Fred, en Bart. Het laatste bod is FL. 3700,– plus transport kosten, Wie meer wil bieden, moet vandaag even luisteren tussen 3FM tussen 6 en 9. De opbrengst gaat naar het Nationaal Rampenfons giro 777.

Eindelijk, het heeft geduurd, maar de site is niet meer under construction. Fresh FM laat zien wie men is op www.fresh.fm

De winst van de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Veronica) moet omhoog. Het Luxemburgse CLT-UFA, alleenaandeelhouder na het vertrek van de Vereniging Veronica, is niet tevreden met de magere 15 miljoen euro die HMG in 1999 heeft opgebracht, tegen 38 miljoen euro in 1998. De omzet daalde licht van 374 naar 370 miljoen euro

De Duitse tv-zender VOX wil wellicht met een reiskanaal gaan starten. Deze zou dan gaan heten Vox-Reportage

Het commerciële radiostation Arrow Classic Rock is nu ook op de kabel in Breda te horen.

De door het Veronica-blad gemelde nieuwe frequenties van Veronica FM voor Friesland, Tilburg en Alkmaar, plus Apeldoorn, berusten op een communicatiefout, meldt CBT/Broadcast Partners. Veronica FM vroeg de vergunningen wel degelijk aan, maar die werden niét verleend. De redactie van het magazine was net iets enthousiaster dan de werkelijkheid en verwarde de ‘aanvragen’ met ‘vergunningen’. Toen men achter de fout kwam, was het blad helaas reeds gedrukt! Kortom, er zijn géén nieuwe frequenties op komst voor het jongerenstation in voornoemde plaatsen!

Wim Ibo is donderdag in een ziekenhuis in Amsterdam overleden. Hij is 82 jaar geworden. Ibo speelde jarenlang een grote rol in de Nederlandse cabaretwereld.

De Belgische rijkswacht heeft één van de gestolen muziekinstrumenten van Doe Maar teruggevonden. Tijdens een huiszoeking werd een gitaar van de populaire popgroep aangetroffen. De bestelwagen met de instrumenten van Doe Maar werd enkele weken geleden gestolen in Brussel.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Prettig weekend, enne tot maandag maar weer. (M)

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email