Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruud de Wild begrijpt de keus van Radio 538 voor Coen en Sander

Ruud de Wild begrijpt dat Coen en Sander hem binnenkort gaan vervangen op 538. “Er is gekozen voor Coen en Sander, het is niet aan mij om daar wat van te vinden. Maar ik begrijp de keus wel”, vertelt Ruud dinsdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw.

Of Ruud de Wild zelf ook zou hebben gekozen voor het duo dat nu nog werkt voor 3FM? “Dat weet ik niet, maar ik denk wel dat ze passen bij het profiel wat de directie wil.”

Ruud de Wild en Coen en Sander waren concurrenten van elkaar, de programma’s van de radiomakers stonden tegenover elkaar geprogrammeerd. “Het is slim bedacht om de grootste concurrent weg te halen.”

Waarom stopt Ruud eerder
Met Pauw neemt Ruud de Wild het afgelopen jaar door. Het was geen prettig jaar, zijn vader kwam te overlijden, hij had last van een stalker en werd bedreigd. Ruud heeft besloten wat eerder te gaan stoppen bij 538 dan in eerste instantie was afgesproken.

“Mijn vriendin zei me dat ik 2014 eens moest laten indalen. ‘Sluit je eens op in je atelier en ga vrij aan het werk’, zei ze“, legt Ruud uit. Hij gaat zich de komende tijd vooral bezighouden met zijn kunst.

Toekomst
Of Ruud ooit weer voor een radiozender gaat werken, bijvoorbeeld bij Radio Veronica? “Ik sluit niks uit, maar er is nu geen partij waar ik mee om de tafel zit”, aldus Ruud.

Ik vind het heel leuk, maar ik weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien.” De Wild benadrukt dat hij niet tot zijn 65e bij Radio 538 had ‘kunnen en willen zitten’. “Ik was wel toe aan wat nieuws.”

Over de toekomst zegt Ruud de Wild verder: “Zijn we niet allemaal een copie van elkaar geworden. Waarom gaan we niet meer terug naar het begin, mooie dingen maken zonder formats. Ik vind radio radio zo weinig vernieuwend worden en dat hoop ik nog eens mee te maken. Dus als dat zich aandient, dan ben ik er weer.

Op 30 april presenteert Ruud zijn laatste radio-uitzending bij 538. Frank Dane neemt het middagprogramma voor zijn rekening totdat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in september beginnen. [Radio.NL/Novum]