Kort nieuws op vrijdag 26 mei 2000

Het amusementsnet TV2 dreigt te mislukken omdat ze op vrijdag en zaterdag niet teveel kijkers mogen wegtrekken bij Nederland 1 en 3. Daarom is gevraagd om behoudend te programmeren. De Tros is woedend en heeft gevraagd om de plannen terug te draaien.

De Britse politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van de moord op televisiepresentatrice Jill Dando. De man wordt ondervraagd op een Londens politiebureau, zei een woordvoerder van Scotland Yard. De 37-jarige presentatrice werd op 26 april 1999 voor haar huis in Londen doodgeschoten.

Gevechten in muziekindustrie gaan door. Uit een studie is onlangs gebleken dat de verkoop van cd’s door het gratis downloaden van muziek van internet iets gedaald is. Tegelijkertijd voeren artiesten en grote producers een strijd om de copyrights op internet. Bedrijven als Napster hebben het Amerikaanse Congres gevraagd zich niet te bemoeien met de muziekindustrie.

Als eerste in Nederland brengt het Algemeen Dagblad een versie van de internet-krant die bedoeld is voor bezitters van een handheld computer zoals de Palm, de Visor of Windows CE machines. Iedere dag kunt u met uw palmtop het nieuws automatisch binnenhalen. Om te beginnen zijn er twee kanalen beschikbaar: AD Actueel, met actueel algemeen nieuws, en AD Sport, met sportnieuws. Alles wat u nodig hebt is een Palm of Windows CE machientje en een speciale browser van AvantGo.

Maandagavond kun je in de Darkroom van Radio538 tussen 21 en 21.30 chatten met Jeroen Post.

Op gironummer 777 van het Nationaal Rampenfonds in Den Haag is inmiddels 15 miljoen gulden binnen gekomen voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Nog niet alle toegezegde donaties zijn gestort. Het fonds verwacht daarom dat het bedrag nog zal oplopen.

Jawel, ook de kandidaten voor Big Brother VIPS 2 zijn bekend. Het zijn Ben Cramer (de Clown), Kim Holland (pornoster), Manon Thomas (tv-gezicht), Harry Slinger (ex.Drukwerk), John Blankenstein
(ex.Scheidsrechter) en Des’ray Manders (de ene helft van 2 Brothers op de vierde vloer).
Over Kim Hollander kunnen we vertellen dat ze zich van haar pikantste zijde laat zien, maar of je daar nou blij van moet worden weten we niet.

De luistercijfers van de Commerciële niet-landelijke radiostations zijn weer up to date. U vind ze hier.

Deze week meldde we nog dat de kijkcijfers van Het busje van SBS6 niet echt denderend waren, nu zijn ze plotseling zeer goed, de winnaar van de race om de BUS krijgt nu wel een miljoen.
SBS meldde dat de herhalingen niet meegerekend waren. Deze zijn nu wel in de cijfertjes meegenomen. En “het weer” heeft er ook mee te maken. Dat heet toch creatief boekhouden? SBS meld meteen, dat men alweer denkt over een nieuwe reeks busjes, men vertelt er wel bij dat iedereen dan meteen goed gescreend word. Alsof we daar blij mee zijn?

Treurig nieuws van het TV-front komt van Koffietijd.
Het duo Hans van Willigenburg en Mireille Bekooije zijn bezig met hun laatste seizoen Koffietijd. Volgens ingewijden wil de voornaamste sponser Unilever een jongere presentatie hebben. Mireille en Hans zijn door Bert van der Veer al ingelicht over de plannen. Het nieuwe format van koffietijd zou ingaan in de tweede helft van juni. Hans en Mireille hebben teleurgesteld gereageerd op het interne besluit.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Prettig weekend en graag tot maandag. (M)