NOZEMA ZET Q-THE BEAT OP ZWAKKERE ZENDER

Zoals bekend heeft Q-The Beat surseance van betaling aangevraagd. Dat houdt in dat het station voorlopig kan blijven uitzenden tot de rechtbank een definitief vonnis heeft geveld. Intussen worden alle leveranciers, of diensten, die moeten instaan voor de verdere werking van het station, wettelijk gedwongen, dit ook te blijven doen. Op die manier worden de overlevingskansen van een bedrijf gaaf gehouden.

Niettemin heeft Nozema, eigenaar van de zender aan boord van de MV Communicator (Almere), uit de lucht gehaald en vervangen door een veel minder krachtig exemplaar vanop het zenderpark in Lopik. Nozema voldoet hiermee aan zijn verplichtingen, maar spaart niettemin flink wat geld uit. Q-The Beat blijft gewoon op de 1224 kHz te ontvangen, maar het zendgebied is in één klap zowat gehalveerd. Opvallend detail: vorig jaar werd diezelfde zender gebruikt voor de revivaluitzendingen van de zeezender Radio Veronica. (RadioVisie)