Radio Nationaal start 5 mei

Op vrijdag 5 mei, bevrijdingsdag, om 14.00 uur begint Radio Nationaal haar uitzendingen. Behalve op de kabelfrequenties van voorheen Radio Hollands Glorie, zal het station ook te horen zijn in de ether op 1035 en 1332 kHz AM.

In de programmering van Radio Nationaal heeft het Nederlands product een prominente plaats, daarnaast ontbreken de grote nationale hits en evergreens zeker niet. De slogan van Radio Nationaal is: gewoon gezellig! De namen van presentatoren zijn bekend: Karel van Cooten, Bart van Leeuwen, Bob van Dam, Ilona Cechova, Jan Rietman, Ron Brandsteder, Evert Santegoeds en Pierre Kartner.

Stuwende kracht achter Radio Nationaal is Riny Schreijenberg. Na jarenlange, eindeloze discussies over het mijden en soms zelfs boycotten van het nationale product door diverse commerciële en zelfs publieke omroepen, is het volgens Riny nu tijd om de Nederlandse artiesten de zendtijd te geven, die ze op basis van de voorkeur van het Nederlandse publiek verdienen.

Beknopte informatie programmamakers

Karel van Cooten:
Bekend van de TROS, presenteerde daar o.a: ‘Nachtwacht’, ‘De Havermoutshow’, ’50 pop of een envelop’ en het populaire radio 2 programma ‘De Gouden Uren’. Bij Radio Nationaal is Karel als programmadirecteur verantwoordelijk voor de programma’s en de muziek. Daarnaast presenteert hij dagelijks van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur de ‘Muziekparade’.

Bart van Leeuwen:
Begon zijn radiocarrière in 1973 bij de toenmalige zeezender Radio Veronica.
Bij de Veronica Omroep Organisatie presenteerde hij o.a ‘de Tipparade’, ‘Ook Goeiemorgen’, ‘Het Zwarte Gat’, ‘Goud van Oud’ en ‘Bart & de Zwart’. De laatste jaren werkte Bart achter de schermen als programmaleider van radio 538. Nu bij Radio Nationaal zit hij weer achter de microfoon in ‘De Leeuwenkuil’, elke werkdag van 16.00 tot 19.00 uur.

Bob van Dam:
Als 33-jarige de jongste van het team. Werkte voor diverse lokale omroepen in het zuidwesten van het land. Vanaf voorjaar 1994 was hij een van de vaste presentatoren op Radio Noordzee. Na 6 jaar is het voor hem tijd voor een nieuwe uitdaging: het ochtendprogramma ‘Bob Vroegop’ van 06.00 tot 09.00 uur Radio Nationaal!

Ilona Cechova:
Werkte bij de in Rotterdam zeer populaire piraat ‘Radio Atlantis’. Later bij ‘Free Radio Rotterdam’, ‘Telstar’ ,‘Radio Centraal’ en ‘Holland FM’. Daar groeide zij uit tot één van de populairste presentatoren. Ook is zij een getalenteerd zangeres die in 1982 ‘Nieuwe Oogst’ en de Conamusprijs won. Bij Radio Nationaal draagt zij zorg voor het middagprogramma ‘De Groeten….’, tussen 14.00 en 16.00 uur.

Jan Rietman:
Als muzikaal wonderkind ging Jan op 7-jarige leeftijd naar de Doetichemse muziekschool. Via het conservatorium en enkele lokale bandjes, diende het eerste succes zich al snel aan: ‘Long Tall Ernie & the Shakers’. Later met Unit Gloria en ‘the Rainbow Train’’. Ook was Jan de componist van vele hits, waarvan ‘het Pizzalied’ van André van Duin ons nog vers in het geheugen ligt. Bij de NCRV presenteerde hij het uitermate succesvolle ‘Los Vast’. Voortaan luncht Jan van maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur live in de ‘Kantine’ van Radio Nationaal.

Ron Brandsteder
Met een imposante lijst succesvolle TV-programma’s op zijn c.v., heeft Ron altijd al een zwak gehad voor het medium Radio. Op zondagochtend presenteert Ron, voordat hij zich begeeft naar het stadion waar Ajax dat weekend voetbalt, ‘Ron op Zondag’ van 10.00 tot 12.00 uur . Zijn stijl en donkerbruine stemgeluid zijn daarbij ongeëvenaard.

Evert Santegoeds
Als journalist ontdekt door Henk van der Meijden, die hem contracteerde voor zijn Weekblad Privé. Evert werkte naast Privé ook voor Weekend en Story. Vanaf 1994 is hij van de laatste ook hoofdredacteur. Daar beschrijft hij elke week de Nederlandse showbizz. Ook laat hij de sterren aan het woord in het wekelijkse tv-programma VIPs voor Veronica. Bij Radio Nationaal gaat Evert zich uiteraard ook bezig houden met het wel en wee van de bekende Nederlanders in ‘Showbiz Boulevard’, elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Pierre Kartner
Heeft als componist meer hits in het bekende Hitdossier dan de Beatles, Rolling Stones of Bee Gees.
Ook Pierre heeft al een radiocarrière achter de rug bij o.a. de zeezender Radio Veronica en later ‘Holland FM’. Voortaan smurft Pierre er op zaterdag lustig op los tussen 14.00 en 16.00 uur in ‘Goed Gemutst’.

Riny Schreijenberg
Als 14-jarig jongetje verwierf hij als Marty met zijn gouden trompet in één klap landelijke bekendheid bij Willem Duys. Het begin van een lange carrière met vele hits en bijbehorende gouden en platina platen. Eind jaren 70 startte Riny zijn eigen productiemaatschappij en geluidsstudio. Op dit moment is hij de drijvende kracht achter o.a. Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts en de initiatiefnemer van het nieuwe radiostation Radio Nationaal.

Radio Nationaal
‘s-Gravelandseweg 67
1217 EJ Hilversum
Tel: 035 – 625 24 30
Tel: 035 – 625 24 31
email: info@radionationaal.nl