NH Radio brengt radioklassieker Countdown Café terug

Het legendarische radioprogramma Countdown Café komt terug op de radio. Vanaf 7 januari 2018 is Countdown Café elke zondag van 18.00 tot 21.00 uur terug op NH Radio. Het programma wordt van te voren opgenomen in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam.

NH Radio brengt radioklassieker Countdown Café terug Daar treden elke dinsdag twee bands of acts op, o.a. uit Noord-Holland. Daarmee geeft NH Radio een podium aan regionale muziek maar negeert nationale successen en internationale namen uiteraard niet.

Kees Baars, man van het eerste uur, is wederom de presenator van Countdown Café.

Station Manager Arjan Snijders: “Fantastisch om dit legendarische radioprogramma nieuw leven in te blazen. Op NH Radio combineren we bijzondere verhalen met bijzondere muziek.

Beide elementen komen mooi samen in Countdown Café en daarmee breiden we onze programmering weer verder uit met een gekende titel met onderscheidende inhoud.

Dankzij de samenwerking met 40UP Radio kwamen eerder dit jaar ook al o.a. Johan Derksen, Harry de Winter, Robert ten Brink en Mart Smeets bij NH Radio. De live-acts treden elke dinsdagavond op in Q-Factory Amsterdam, waar de optredens gratis te bezoeken zijn.

Kees Baars neemt hier zijn radioshow op, waarin ook gesprekken met muzikanten en historische concertopnames te horen zijn.

Countdown Café
Countdown Café zag het levenslicht in 1982, toen Radio Veronica op de nationale popzender Hilversum 3 dit wekelijkse programma met live muziek begon. Lex Harding, Annet van Trigt en Kees Baars presenteerden de radioshow. Kees Baars, maakte de meeste meters in dit legendarische radioprogramma, wat razend populair werd in de jaren dat hij dit samen presenteerde met Alfred Lagarde.

Honderden acts hebben er live gespeeld, waaronder grote namen als U2, Simple Minds, INXS en Joe Jackson, to name just a few. Toen Veronica in 1995 commercieel ging, verdween Countdown Café om in de jaren erna in diverse gedaantes af en toe weer op te duiken. Kees Baars debuteert vanaf 2018 weer op NH Radio. [RadioNL]

Gerelateerde berichten