Search
Close this search box.

Samenstelling Top 40 van vrijdag naar zondag

De Stichting Nederlandse Top 40 en Mega Charts b.v. hebben besloten met ingang van 1 juni 2000 de Top 40 en Tipparade samen te stellen op zondag in plaats van op vrijdag. Mega Charts speelt hierbij in op de ontwikkelingen van de muziekmarkt.

Mega Charts stelt namens de Stichting Nederlandse Top 40 en Stichting Mega Top 100 wekelijks alle Nederlandse hitlijsten samen. De Top 40 is al 35 jaar de vinger aan de pols van de Nederlandse popmuziek. Door naar de zondag te verhuizen wordt de Top 40 nog actueler en dus beter, aldus Marcus Muler, directeur van Mega Charts.

De Top 40 is een weerspiegeling van de meest populaire platen van Nederland en wordt samengesteld aan de hand van een mix van verkoopgegevens van de Nederlandse platendetailhandel en airplay gegevens van Radio 538, TMF en Radio 3 FM.

De unieke combinatie van verkoop en airplay maakt de Top 40 tot de meest trendsettende hitlijst van Nederland gericht op iedereen die zich jong voelt, geeft Peter van Dooren bestuurslid van de Stichting Nederlandse Top 40, in een reactie aan. De Tipparade blijft potentiële hits snel signaleren, hetgeen betekent dat ook CDs voor de releasedatum in de Tipparade kunnen voorkomen.

De eerste Top 40 en Tipparade nieuwe stijl worden op zondag 4 juni 2000 gepubliceerd.

De Top 40 wordt wekelijks uitgezonden op Radio 538 (vrijdag van 15.00-18.00 uur) en op zaterdag van 15.00 uur tot 18.00 uur (non-stop uitzending). Op televisie wordt de Top 40 uitgezonden door The Music Factory (zondag van 15.00-18.00 uur) en wordt herhaald op woensdag van 12.00-15.00 uur. De Top 40 wordt gepresenteerd door Nederlands bekendste DJ, Erik de Zwart. (M)

Gerelateerde berichten