Omroep Max test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt

[Update] Na de zomer start een nieuw seizoen van ‘Heel Holland Bakt’. Om dit vijfde seizoen groots te vieren heeft de publiek omroep Max iets nieuws bedacht: HHB-GeurTV. Dit keer zal wederom André van Duin het bakprogramma presenteren.

Omroep Max test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt Afgelopen zomer reed er een tram door Amsterdam die de geur van appeltaart verspreidde, maar in seizoen vijf kan een selecte groep fans thuis genieten van de geuren uit de Heel Holland Bakt-tent.

Max zoekt testers
Max: “Op Twitter en Facebook is het tijdens de uitzendingen vaste prik: kijkers die fantaseren over de heerlijke geuren die zich in de baktent verspreiden. Die fantasie wordt nu werkelijkheid: Max is op zoek naar enthousiaste testers, die de geurkast thuis willen uitproberen bij het komende Heel Holland Bakt-seizoen.”

Aanmelden kan vanaf dinsdag via Heelhollandbakt.nl/geurtv. Onder de inschrijvingen verloot de omroep 50 geurkastjes, die fans in bruikleen ontvangen en in de buurt van hun televisie kunnen zetten.

In de kastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediënten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg. In de uitzendingen van het nieuwe seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ zitten geluidstonen waarop het kastje reageert. Het technisch vernuftige kastje kan geuren mengen, waardoor er eindeloos veel verschillende variaties mogelijk zijn.

Nadat Max vorig jaar als eerste een geurkanon op een tram monteerde, is de omroep nu voorloper op het gebied van geurtelevisie. Als de test bij het nieuwe seizoen een succes blijkt wil de publieke omroep in de toekomst het aantal kastjes opschalen. [Radiowereld.NL]

[Update]
Radio 538 heeft inmiddels bekendgemaakt dat het (helaas) om een 1 april grap gaat.
 

Gerelateerde berichten