Kort nieuws op donderdag 29 juni 2000

Door de aanhoudende groei bij Sky Radio het commerciele radiostation met de meeste luisteraars momenteel op zoek naar 6 nieuwe en enthousiaste collega’s. De openstaande vacatures zijn de vinden op www.skyradio.nl Men heeft plaats voor een Account Manager, Financial Controller, Medewerker Financiële Administratie, Secretaresse, Internet Content Designer, Marketing Services Assistent.

Afgelopen dinsdagmiddag was het een drukte van belang in de 2e kamer. Een openbare commissievergadering met de staatssecretarissen De Vries en Van der Ploeg moest antwoorden geven op de vele vragen rondom het uigezette beleid door de regering over de etherfrequentieverdeling.
In elk geval gaat de veiling zeker door en zal er geen compensatie komen voor bestaande commerciële omroepen. De exacte argumenten lees je op de site van Hofstad Radio onder ‘nieuws’ en dan ‘radionieuws’ Klik op http://hofstad.nl.com voor meer nieuws.

Op dit moment is Arbeidsvitaminen samen met Radio Donna bezig aan de laatste week van hun tocht langs de voetbalvelden onder de naam “Nederland Belgie. Op de site www.nederlandbelgie.com kun je de avonturen van de redactie dagelijks volgen. Dus ook in het weekend! Live tussen 9.00 en 12.00 in beeld en geluid. Kijk ook op de Tour-pagina voor het fotoverslag/dagboek van hun reis.

Vanaf 1 juli is het verboden een wagen te besturen met een GSM in de hand. Dat staat in een koninklijk besluit dat vandaag in het Staatsblad verschijnt.

Marc Fortems, lid van de Raad van Bestuur bij de Holland Media Groep (HMG), heeft zich ziek gemeld. Fortems heeft de portefeuille financiën en juridische zaken binnen het hoogste bestuursorgaan van het bedrijf achter de zenders RTL 4, RTL 5, Veronica TV en Veronica FM.

Een grote meerderheid van de leden van de Evangelische Omroep is tevreden met de koers die de omroep vaart. 85 Procent vindt dat de EO ondanks zijn veranderende aanpak trouw is gebleven aan zijn uitgangspunten. 82 Procent noemt de omroep principieel.’De EO wil dicht bij God en dicht bij mensen zijn’, is een uitspraak die 88 procent herkent.

In het Utrechts Nieuwsblad van dinsdag is een uitgebreid verslag te vinden over het comite ‘Zendmasten Nee’ in Lopik. Dit comite is sterk gekant tegen een eventuele verhuizen van een zendmast vanuit het Zenderpark naar de Benschop, ook onderdeel van de gemeente Lopik. Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat vindt de verhuizing een prima idee, burgers in Lopik denken daar uiteraard anders over.. (HVB) Klik hier voor meer

De Evangelische Omroep laat voortaan ook katholieken toe op bestuursposten, mits ze verklaren de onfeilbaarheid van hun paus niet te ondersteunen.

De meerderheid van de Tweede Kamer vóór goodwill-vergoeding commerciële radio

Voor alle soul en R & B liefhebbers onder ons uiteraad weer de nodige informatie te vinden op de site van Back to the Old School. Jeffrey Willems houdt je op de hoogte van nieuwe releases maar neemt je voornamelijk terug naar de roots van deze muziekstroming. Ga naar www.avro.nl/oldschool voor meer info.

Het openbaar ministerie in Rotterdam heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen, nu deze heeft besloten dat Dagblad De Telegraaf een diskette met bewijsmateriaal niet af hoeft te geven.

Dennis Bergkamp heeft met Harry Vermeegen een conflict over het lied ‘Dennisbier’. De maker van het televisieprogramma ‘De Regenjas’ weigert de opbrengst van het liedje over te maken naar een goed doel. Bergkamp had dat geëist.

Internetgebruikers kijken liever naar RTL 4-programma Villa BvD dan naar Huis van Oranje van de publieke omroep.

Het Duitse mediaconcern Kirch Groep wordt marktleider op de Duitse televisie met een aandeel van 25 procent. Kirch fuseert zijn eigen tv- zenders van ProSieben met SAT.1, deels van uitgever Axel Springer. Klik hier voor meer info.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.

Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goed Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

In het noorden en oosten van Nederland waren er woensdag wolkenvelden; in de rest van het land liet de zon zich geregeld zien. De middagtemperatuur bleef steken tussen de 16 en 19 graden. Vandaag hetzelfde weerbeeld met een kleine kans op motregen. Het wordt 19 graden.

Goed nieuws, het is bijna weekend.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email