Search
Close this search box.

Kort nieuws op maandag 25 september 2000

Sinds 21 september is Veronica FM ook te ontvangen via een aparte steunzender in Den Bosch en omgeving op 87.9 FM. De zender heeft een vermogen van twee kiloWatt ERP noordwest. De zender staat op het WPM gebouw in Den Bosch. Helaas komt de zender van de grootte V niet al te ver. In de regio Denhaag luistert men nog vrolijk naar Radio2

Fox Kids Europe heeft over het op 31 mei eindigende fiscale boekjaar 1999/2000 een nettowinst van USD 0,27 mln geboekt. De winst per aandeel steeg van een verlies van USD 0,549 tot een winst van 40 dollarcent. De omzet van het bedrijf steeg met 27% naar USD 100,4 mln. Die stijging is vooral te danken aan de distributie van programma’s en een verdubbeling van de inkomsten uit abonnementen. Fox Kids Europe heeft sinds eind 1999 een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs.

De website www.bigbrother.nu die niet van Big-Brother is, dus onofficiële, is afgelopen week op last van John de Mol producties opgeheven. De populaire website trok veel bezoekers omdat men door 4 camera’s live beelden uit het Big-Brother kon volgen. www.bigbrother.nu staat te koop, Wie biedt?

Sinds vorige week loopt op Nederland 3 Een geweldige tijd!, een zesdelige populair-wetenschappelijke serie. Daarin praat Paul Witteman met topwetenschappers, onder wie de Vlaamse moleculair biologe Christine Van Broeckhoven, over de gevolgen van de technologische vooruitgang voor onze samenleving.’ Lees verder in Standaard

Taeke Wouda, U weet wel, een van de pyjama FM talenten, is inmiddels niet alleen in de nachten te beluisteren op 3FM, maar ook “doorgestroomd” bij de AVRO naar de dag, hij produceert tegenwoordig bij de Arbeidsvitaminen.
De DJ die ’s nachts na hem zit, de lichtgevende DJ in de nacht Gerard Ekdom, gaat in oktober 3 weken de Arbeidsvitaminen overnemen als Wim Rigter op vakantie is.
En als laatste, Corne Klijn neemt de scepter van Gerard weer over in zijn eigen programma Kort en Klijn vanaf volgende week.
Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Het Britse Top of the Pops heeft er sinds kort een Nederlands zusje bij. Ruud de Wild presenteert het muziekprogramma voor BNN. Een portret van De Wild en informatie over de komende show staan op de webpagina. Ook kunnen surfers kaarten voor de opnames aanvragen.

TV West lanceert binnenkort twee nieuwe programma’s. Muzikaal Zuid Holland is een tv-versie van het populaire radioprogramma, gepresenteerd door Aad de Been. Helemaal nieuw is Kop en Staart, een programma over dieren, met medewerking van radio-dierenarts Dirk Becking.

De Nederlandse cultuurbegroting wordt verhoogd met f 40 mln. Dit is de uitkomst van een afspraak die woensdagnacht is gemaakt door financiele specialisten van de regeringspartijen. De specialisten vinden dat de cultuurbegroting in de toekomst structureel verhoogd moet worden tot 1% zijn van de totale rijksbegroting.

De NOS wil dat de Australische regie journalistieker omgaat met de keuze van televisiebeelden van de Olympische Spelen. De omroep heeft die wens uitdrukkelijk aangegeven bij de dagelijkse vergaderingen over dat onderwerp in Sydney.˜ Klotsbeelden˜, zo omschrijft hoofd sport Martijn Lindenberg de regie.

‘StudioCanal, de internationale filmtak van het mediaconcern Canal+, heeft een optie genomen op honderd procent van de aandelen van de Nederlandse filmproductiemaatschappij FuWorks en op vijftig procent van de onafhankelijke Nederlandse filmdistributeur A-Film Distribution. Beide bedrijven zijn eigendom van de Nederlandse distributeur en producent San Fu Maltha. Lees verder in het NRC

De journalistenvereniging NVJ wil overleg met de hoofdredacteuren en de Kamercommissie voor Justitie over de wettelijke regeling voor journalistieke bronbescherming.Aanleiding daarvoor is de gijzeling van Sp!ts-journalist Koen Voskuil door de Amsterdamse justitie. Voskuil weigert voor het gerechtshof in de hoofdstad zijn bron vrij te geven die hem informatie verschafte over de Amsterdamse crimineel Mink.K. Volgens deze bron kwam de politie op onwettige wijze aan bewijzen over wapenhandel. Het komt volgens de NVJ de laatste tijd vaker voor dat de justitie journalisten dwingt om bronnen prijs te geven.

De website van de educatieve omroep RVU is in een nieuw, overzichtelijk jasje gestoken. Internetters vinden er behalve informatie over de tv- en radioprogramma’s, talloze uitzendingen die ze online kunnen beluisteren.

CNN heeft zijn nieuwe pan-Europese website gelanceerd. De CNN.com Europe-site wordt daarmee de vijftiende door CNN geproduceerde site, naast sites zoals CNN.com, CNNfn.com en allpoliticas.com. De site wordt gemaakt vanuit het Europese hoofdkwartier van CNN in Londen en geleid door een vroegere politiek redacteur van de BBC, Robin Oakley. CNN.com zal zijn nieuws in het Engels aanbieden, maar het brengen vanuit een Europees perspectief.

Radio Twente Internet verloot een originele jas en een shirt van de Olympische Spelen. In Sydney wordt nu al voor de jas 1.500 dollar geboden en voor het shirt zo’n 100 dollar.
Alles wat je hoeft te doen is een kaartje te sturen naar degene die de jas en het shirt ter beschikking heeft gesteld. En je mag net zo vaak meedoen als je wilt. Kijk snel op www.radiotwente.nl en klik op Olympische Spelen.

‘Het treurigste programma van het videoclipstation TMF is het ‘dance’-uurtje. Het bestaat uit niet meer dan beelden en geluiden uit een reusachtige discotheek.’ Lees verder in het NRC

De op 30 en 31 augustus gehouden zeezenderdagen zijn een succes geworden, mede dankzij het mooie weer en de digitale snelweg. Een korte terugblik om op de harde schijf te bewaren of uit te printen. Lees hier verder.

’n Zomerzotheid, Q en Q of de WAAUW-show. Kijkers kunnen een top drie samenstellen met hun favoriete KRO-klassiekers. De 75-jarige KRO zendt de populairste tv-programma’s eind november uit, tijdens haar jubileumweekend.

De Olympische Spelen in Sydney krijgen ook op internet volop aandacht. Zo doen verschillende publieke omroepen online verslag van de spelen. Klik hier voor een overzicht.

De problemen bij de lokale omroepstichting Boschtion stapelen zich op. Medewerkers staakten gistermiddag zelf de radio-uitzendingen, omdat Boschtion een dwangsom van 5000 gulden per uitgezonden muziekfragment boven het hoofd hangt. Bestuursvoorzitter J. Rottier hult zich ondertussen in stilzwijgen.
Alleen de kabelkrant van Boschtion was gisteren nog te zien op het kanaal van de lokale omroep. Verder was er slechts stilte, die af en toe werd onderbroken door een mededeling van één van de medewerkers: “Beste vaste Boschtion-luisteraar. Vanochtend om 11.00 uur heeft de rechter beslist dat wij geen muziek mogen uitzenden die valt onder de richtlijnen van Buma/Stemra. Dit heeft ten gevolge dat wij de uitzendingen moeten stoppen. Wij bedanken jullie en graag tot horens.”

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.