Search
Close this search box.

NMO Luisteronderzoek week 5-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 5 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,7%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,7%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,7%.

Foto: Pixabay

Zowel NPO Radio 2 als Qmusic zien hun weekbereik dalen, maar de luistertijd stijgen. Toch zorgt dit alleen bij Qmusic voor een stijgend marktaandeel. Ook blijft het station met ruim 3,76 miljoen luisteraars bereiksleider.

Doordat de Guilty Pleasure Top 1000 is afgelopen, zakt Radio 10 weer wat terug.

Radio 538 maakt opnieuw een stap naar boven. Mede dankzij de tweede week van Hierrr Met Je Rekening en de terugkeer van Edwin Evers wint het station ruim 200.000 luisteraars.

Zowel 100% NL als Radio Veronica verliezen luisteraars, maar door een flink langere luistertijd stijgt het marktaandeel alsnog. BNR Nieuwsradio stijgt naar 1% marktaandeel.

Kink heeft in zijn tweede week op FM nog geen profijt van deze extra distributiemethode, want zowel het marktaandeel als weekbereik dalen. Wel is Kink inmiddels een outdoorcampagne gestart om de nieuwe frequenties te promoten.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 5