Search
Close this search box.

Kort nieuws op donderdag 8 juni 2000

De ANWB meldt de verkeersdrukte in Arnhem en omgeving komend weekeinde ook in het
Turks en Duits. Het gaat volgens een woordvoerder van de ANWB om een proef die is
bedoeld als service voor de buitenlandse bezoekers van het EK. Doorgeven van de situatie
op de wegen en rond het voetbalstadion gebeurt met hulp van tolken.

Postbus 51, sinds 1996 op het internet, heeft sinds 31 mei 2000 een vernieuwde website. Nieuw betekent ook echt nieuw. De vormgeving is eigentijds, de gebruikte techniek is geavanceerd en het zoeken naar informatie is een stuk makkelijker geworden dan bij de oude site het geval was. Voor de nieuwe site surf je naar www.postbus51.nl

Het radiostation ‘Voor wie nieuws business is’, geeft jou de kans om je aan te sluiten bij het BNR team. Wil jij bij het BNR veelbelovende nieuwsstation werken, dan moet je beschikken over ervaring als radiotechnicus, enthousiast zijn over en affiniteit hebben met het medium radio. Heb je dit en je wilt werken bij Business Nieuws Radio reageer dan op het volgende adres:

Business Nieuws Radio
T.a.v. Branco Beuken
Postbus 74045
1070 BA Amsterdam
beuken@businessnieuws.nl
www.businessnieuws.nl

Vera Keur treedt af als mediadirecteur van de VARA, aldus de NRC. Het voorzitterschap van de omroep blijft nog wel in haar portefeuille. Er zijn nog geen kandidaten die de oude plek van Keur in kunnen nemen. De aanstelling van een nieuwe directeur kan nog zeker een half jaar duren.

Gebruikers van een mobiele telefoon kunnen voortaan met elk gewenst muziekje worden gebeld. Via internet kunnen abonnees van aanbieder Ben muziek als beltoon inladen – van de tune van James Bond tot aan ‘Aanvalluh’. Ben is de eerste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland met deze optie.

Telecomaanbieders die fors investeren in opvallende reclamecampagnes zien hun spontane naamsbekendheid met gemiddeld 16 pct stijgen, van 34 naar 50 pct.

Collega radiomakers opgelet. TwenteFM nodigt u uit voor de feestelijke opening van het nieuwe studiocomplex van Twente FM. De open dag vindt plaats op zaterdag 10 juni aanstaande. De aanvang is tien uur, en de afsluiting zal om zes uur plaatsvinden. Meer info op www.twentefm.nl

Parkpop in het Haagse Zuiderpark, het grootste gratis toegankelijke festival van Europa (jaarlijks circa 350.000 bezoekers) wordt dit jaar de gehele dag van 13.00 tot 21.00 uur in zijn geheel live uitgezonden op de parkpopsite: www.parkpop.nl

Internetbedrijf Chello heeft de beursgang opnieuw uitgesteld. Het uitstel hangt mogelijk samen met besprekingen tussen moederbedrijf UPC en het Britse Telewest.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot vrijdag.