Kort Nieuws op vrijdag 23 juni 2000

De Veronica site heeft een online radiozender (G2, 64kbs) waarbij je zelf een playlist kan samenstellen. de Veronica Musichighway vind u op http://www.veronica.nl/musichighway/

Bellen.com is sinds kort uitgebreid met een ContractWizard. Door gratis gebruik te maken van deze dienst, vergeet u nooit meer u GSM contract bij uw mobiele aanbieder op te zeggen. Opzeggen is in de meeste gevallen heel veel voordeliger dan stilzwijgend verlengen. De ContractWizard is te vinden op het volgende adres: contractwizard.bellen.com en is onderdeel van de site bellen.com waarop alle telefoontarieven worden vergeleken.

Het telecomconcern KPN krijgt een claim van ƒ10 miljoen aan zijn broek wegens wanprestatie. One.Tel gaat in kort geding het bedrag bij de Haagse rechter eisen wegens gemiste inkomsten en extra kosten die het gevolg zou zijn van de traagheid bij KPN bij de verwerking van One.Tel’s nieuwe klanten.
Inmiddels is dit al oud nieuws wat we gisteren ook al meldde. Woensdag werd reeds bekend dat OneTel de claim niet gaat doorzetten. Dit omdat bewijsvoering haast niet mogelijk blijkt te zijn.

De mening van de gebroeders De Boer telt in voetbalminnend Nederland. Frank en Ronald zijn dagelijks te beluisteren via internet. oranje.nl/evers

Ook tv-presentatoren en verslaggevers verdienen goed aan Euro2000. Jack van Gelder schnabbelt het meest, maar ook Jansma, Smeets, Cruyff en Kieft weten de weg. Barend en Van Dorp vinden het onjuist als journalisten dit doen.

Big Brother begint over 2 weken in de VS bij Los Angeles en blijkens de grote belangstelling van de Amerikaanse pers bij een persconferentie van John de Mol en Paul Romer van Endemol zal ook in de VS het programma heel populair worden.

Het duel Nederland-Frankrijk heeft 10,1 miljoen kijkers getrokken,heeft de NOS gemeld.Daarvan keken er 7,6 miljoen thuis.Daarmee komt het duel op de 4de plaats van meest bekeken programma’s aller tijden.Op de eerste plaats staat nog steeds de halve finale Nederland – Brazilie tijdens het WK in Frankrijk in 1998.Die wedstrijd trok destijds 11,7 miljoen Nederlandse kijkers.

Vanaf vrijdag 23 juni speelt Ron Brandsteder in ‘Sterrenflat’ weer het ‘Boter, Kaas en Eierenspel’ met twee kandidaten en negen bekende Nederlanders. Zoals altijd nemen de kandidaten plaats tegenover de negen, op elkaar gestapelde, vierkanten waarin de bekende Nederlanders zich bevinden. De spelers moeten vervolgens de juistheid van stellingen zien te raden die door de BN-ers gegeven worden. Uitzending: Vrijdag 23 juni, om 20.30 uur

Voor het vinden van een nieuwe naam voor Veronica TV is het bureau FHV Content ingehuurd die onderzoek zal doen naar een nieuwe naam, waarbij ‘The Young One’ tot de mogelijkheden behoort. De nieuwe naam zal volgens HMG-woordvoerster Jacqueline Hekkers zeker niet bij het begin van het nieuwe seizoen worden geïntroduceerd, een datum als 1 januari 2001 lijkt haar realistischer. De HMG dient voor 1 september 2001 de zendernaam voor ‘The Young One’ te hebben gewijzigd. FHV Content zal onderzoek doen naar de positionering, branding en een tijdsplan maken. Het format van de zender zal niet wijzigen en niet in het onderzoek meespelen.

Het Olon Journaal, wat tegenwoordig “Olon Nieuws” heet, is weer in de brievenbus gevallen, deze keer weer 4 bladzijde’s vol met informatie.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Wij zeggen tot slot, prettig weekend, en graag tot maandag. (of eerder)