Kort nieuws op vrijdag 29 juni 2000

Radio 1 maakt zondag de balans op van het EK 2000, live vanuit Rotterdam met Opstelten, Van Zunderd, Patijn, Marijnissen en Atsma. Verder flitsen uit de stad met Marcel Oosten en Maino Remmes. Presentatie Bert van Slooten

De publieke status van de Amsterdamse tv-zender AT5 is gered nu de gemeente volledig eigenaar wordt. Het college van b. en w. heeft besloten de aandelen AT5 van PCM Uitgevers over te nemen, nadat bemiddeling met de provincie is stukgelopen. Lees hier verder.

Naar schatting 11,2 miljoen Nederlanders zaten gisteravond aan de buis gekluisterd om Nederland te zien verliezen van Italië.

Radio 2 is nu ook live via internet te beluisteren. Klik en luister eens.

Het is komkommertijd, maar aanstaande maandag komen we weer met spectaculair nieuws, we houden u zeker op de hoogte. Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, tips zijn altijd welkom.

De Vlaamse Media Maatschappij (VMM) heeft de bouwvergunning gekregen voor de bouw van het Big Brother huis op het VMM-terrein in Vilvoorde. Er hebben zich inmiddels meer dan vijfduizend mensen kandidaat gesteld om mee te doen aan het programma. De inschrijvingsperiode loopt tot vandaag. Maandag begint producent Endemol met de selectie.

Holdingmaatschappij De Telegraaf gaat met regionale krantendochters Media Groep Limburg (MGL) en Hollandse Dagbladcombinatie (HDC) een samenwerkingsverband aan met de Noordelijke Dagbladcombinatie (NDC) op het gebied van elektronisch uitgeven.

Naast de Vereniging voor Commerciële Radio (VCR), de Niet-Landelijke Commercië’le Radiostations (NLCR), de Vereniging voor Vrije Radiofrequenties (VVR) en de Vereniging Middengolfzenders (VMZ) is er een nieuwe belangenverening bij, de Vereniging Voor Commerciële Lokale Omroepen (VVCLO). (RadioZenders)

Websurfers verkozen Villa BvD boven Paul de Leeuw. Internetters kijken liever naar Villa BvD dan het Huis van Oranje volgens onderzoek.

Baja Radio wil vanaf 1 augustus (via het internet) 24 uur per dag en 7 dagen per week, de muziek die je in het weekend ook kunt beluisteren in een van de clubs met de zelfde naam (Baja). Voor meer info klik hier eens.

Het Commissariaat besluit aan de Stichting Omroep Hoeksche Waard zendtijd toe te wijzen voor de uitzending van een programma voor algemene omroep door middel van een omroepzender alsmede toestemming te verlenen een programma voor lokale omroep te verzorgen, bestemd voor de gemeenten Binnenmaas, Strijen, Cromstrijen en Oud-Beijerland, dat wordt uitgezonden door middel van een omroepnetwerk ter plaatse; het Commissariaat besluit voorts de toewijzing van zendtijd aan de Omroepstichting Radio Strijen Lokaal in te trekken.

Het Veronica Promotieteam reist deze zomer door het land in zes Mitsubishi’s Pajero Pinin. De veelzijdige lifestyle-auto van Mitsubishi sluit perfect aan bij het imago van de populaire Omroep. Hiermee trekt het promoteam het land in om Veronica te promoten op festivals, feesten en evenementen. Kijk hier je ogen uit.

Het CDA heeft op haar website een uiteenzetting over het zerobase-onderzoek geplaatst. Het CDA wil een vijfde FM-net voor Radio 5

Skorpio Jingles & Commercials zal vanaf 1 Augustus ook Voice Tracks gaan leveren. Met deze dienst hoopt Skorpio te voorzien in de behoefte van vele lokale en regionale radiostations. Om goed aan de wensen van de klant te kunnen voldoen heeft Skorpio inmiddels een team van vele soorten stemmen om de Voice Tracks in te spreken.
Zo kan Skopio o.a.vanaf 1 Augustus Voice Tracks leveren voor hitradio, middle of the road en informatie programma’s. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Skorpio: skorpio@worldmail.nl

Voormalig journalist en media-adviseur Willem Bemboom is na een ernstige ziekte overleden. Bemboom werkte in de jaren tachtig voor zowel het NOS-Journaal als de parlementaire rubriek Den Haag Vandaag. Willem Bemboom is 48 jaar geworden.

Verlegen baasje is nu enthousiaste presentator. Ronald van der Geer ( de ochtendman’ van Radio West ) vertelt meer in de Haagse Courant. Lees hier meer.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.
Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goed Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

Het weer werd donderdag gedomineerd door wolkenvelden. Alleen in het midden van het land scheen de zon behoorlijk. De meeste bewolking dreef over het noorden van land. Het bleef droog, met een middagtemperatuur rond de 19 graden. Er woei een matige noordwestenwind.

Goed nieuws, het is nog steeds bijna weekend.