Kort Nieuws op Woensdag 21 juni 2000

MP3 stuwt cd-verkoop! In tegenstelling tot wat platenfirma’s beweren is het MP3 formaat wél bevorderlijk voor de cd-verkoop. Dat is de verrassende conclusie van een studie die het onderzoeksbureau Yankelovich uitvoerde in opdracht van The Digital Media Association. Een meerderheid van de ondervraagden (66%) was na het downloaden van muziekbestanden nog steeds bereid om de cd in de winkel aan te kopen.

Er komt toch nog iets goed voort uit de MP3-gekte van de voorbije maanden. Ene David Williams kon geen audio-versie van de Bijbel vinden op het internet en besloot dan maar zelf het hele boek in te spreken. Vier maanden deed hij erover om alle verhalen uit het Nieuwe Testament in audio om te zetten.

‘Films die hun première beleven op Internet voordat ze in de bioscoopzalen te zien zijn, komen niet meer in aanmerking voor een Oscar. Dat heeft de Academy of Motion Pictures Arts en Sciences (AMPAS) bekend gemaakt.

‘Het was niet de bedoeling om de concurrentie met de kerktelefoon aan te gaan, maar onbewust zullen de acht predikanten van de gereformeerde kerken (vrijgemaakt) Groningen/Haren toch strijden met dit oude communicatiemiddel nu ze vanaf zondag iedere week via internet hun preek laten horen.’ Lees hier meer.

Meer dan zevenduizend mensen hebben zich al aangemeld als kandidaat voor de Italiaanse versie van Big Brother. Volgens de krant La Republica zijn de belangstellenden voor Grande Fratello tussen de 20 en 35 jaar oud. Vijf mannen en vijf vrouwen zullen uiteindelijk de gelukkigen zijn die zich volledig van de buitenwereld afgezonderd voor de camera’s moeten bewegen

‘Het tweede duel van Oranje tegen Denemarken heeft vrijdagavond 9,2 miljoen kijkers getrokken, minder dan verwacht.

Het marktaandeel van Radio3 is als gevolg van het vertrek van Edwin Evers gedaald van 20,2 tot 16,6 procent. Radio 538 zag eht aandeel toenemen van 7,3 naar 10,4 procent in de ochtenduren

‘Marian de Garriga, componiste van onder meer het bekende Loeki-deuntje, is in Thailand op lafhartige wijze vermoord.

‘De commerciële omroep SBS (SBS6 en Net5) reageert enthousiast op het voorstel van het Commissariaat voor de Media om publiek geld beschikbaar te stellen aan commerciële omroepen.’ Lees hier meer.

‘Radio Noord- Holland zendt de voorlichtingsspotjes van de gemeente Amsterdam over de verbouwing van de IJ-tunnel niet meer uit. De omroep heeft daartoe besloten na klachten over de anti-Duitse gevoelens die één van de spotjes oproept.’ Lees hier meer

– De TV-Krant van Stadsradio Den Haag is het minst populaire kanaal en wordt zowel door de Haagse Bevolking, de Gemeente Den Haag als door de HPR het liefst door de plee getrokken, evenals trouwens stadsradio 94. De HPR vindt het erg jammer dat een Must Carry kanaal verloren gaat aan deze zender omdat zij het liefst ARTE zou zien op deze plek.
– De HPR ziet graag ARTE en MUZZIK op de kabel maar heeft als enige alternatief de decoder
– Er wijzigt niets in het huidige aanbod daar o.a. de BBC programma’s, NGC, Disc., Animal, Cart./TCM, ARD, ZDF, RAI, TVE hun gewaardeerde plaats hebben onder de haagse bevolking.
– De HPR hoopt op spoedige invoering van pluspakketten met commeriele en publieke zenders.

Sony gaat volgende maand in de Verenigde Staten zijn ‘eMarker’ uitbrengen, een soort sleutelhanger waarmee je muziek die je op de radio hoort kan ‘bookmarken’, waarna je het miniscule ding connecteert met jouw computer en je naar de eMarker website surft, daar staan dan de deuntjes die je opnieuw kan beluisteren en desgewenst online kan aankopen.

Is een radiospotje waarin een Duits gezin de verkeerde kant op wordt gestuurd grappig?

De Top40 van deze week.
1) Jij bent de zon – Jop, 2) Let’s get loud – Jennifer Lopez, 3) You sang to me – Marc Anthony.

De Mega Top 100 van deze week.
1) JOP-Jij bent de zon, 2) MARC ANTHONY-You sang to me, 3) BON JOVI-It’s my life.

Maar er komt echter een nieuwe bedreiging voor de nummer 1. JENNIFER LOPEZ met “Let’s get loud” komt er aan. De top artiest Job die je voor ruim 7000 piek voor een half uur kunt huren komt dus op de tocht te staan. Volgens slecht ingelichte bronnen komt hij binnenkort met een nieuwe hit terug, getiteld “Jij was de zon”

TVBABES.COM AWARD: ( tussenstand)
Afgelopen december werd de eerste tvbabes.com Award uitgereikt aan Froukje de Both. Zij werd hiermee tvbabe van het jaar 1999. Deze week maakt tvbabes.com de tussenstand bekend voor het jaar 2000.

De top 5 in willekeurige volgorde:
– Manuela Kemp
– Yvon Jaspers
– Froukje de Both
– Maxima
– Esmeralda

Froukje de Both maakt overigens geen kans om de Award voor het jaar 2000 te winnen. Volgens de spelregels moet er ieder jaar een nieuwe winnares zijn. Men hoopt wel dat Froukje bereid is om aan het eind van het jaar de nieuwe Award uit te reiken.

Journaal-presentator Debby Petter zal Pia Dijkstra in september opvolgen als presentator van het NOS 8 uur Journaal.

Ruim een derde, 39 procent, van het e-mailverkeer richting bedrijven en instellingen blijft onbeantwoord. Zo luidt de conclusie van de representatieve e-mail test die Tijdschrift voor Multimedia in mei heeft gehouden onder 165 bedrijven en instellingen. Daar heeft u bij RadioWereld geen last van, wij geven iedereen antwoord.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot ziens

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email