Search
Close this search box.

VERONICA TV, MET NIEUWE NAAM EN LUXEMBURGSE LICENTIE?

De Holland Media Groep en aandeelhouder CLT-UFA, die Veronica TV exploiteren, moeten op zoek naar een andere naam voor hun TV-kanaal. Zoals bekend is dit een gevolg van het feit dat de Vereniging Veronica uit de HMG stapte en daarbij haar naam kon meenemen (al geldt dit niet voor ‘The Young One’, waaronder de commerciële omroep ook is bekend).

WIE ZOEKT DIE VINDT
En al mag William Shakespeare himself ooit geschreven hebben – What’s in a name? -, toch is die nieuwe naam blijkbaar minder voor de hand liggend. ‘DutchMedia’ meldt dan ook dat een gespecialiseerd bureau, FHV Content, werd ingehuurd, die nu op zoek zal gaan naar een nieuwe naam. Het intussen ‘aloude’ en ingeburgerde ‘The Young One’, is daarbij zeker niet afgeschreven. Hoogstwaarschijnlijk weten we pas per 1 januari 2001 wat men heeft bedacht.
Het kan oneerbiedig lijken, maar HMG, CLT-UFA en Vereniging Veronica kwamen nu eenmaal overeen om oude wijn in nieuwe zakken te verkopen. Het format van het TV-station zal immers ongewijzigd blijven, alleen moet de naam, contractueel voor 1 september zijn veranderd.

ALLES ONDER DEZELFDE LUXEMBURGSE PARAPLU
Intussen speelt HMG ook met de gedachte om een Luxemburgse licentie aan te vragen voor haar ‘nieuwe’ station. Niet uit noodzaak, want HMG kreeg pas per 5 juni nog een verlenging van vijf jaar van de huidige Nederlandse licentie voor Veronica TV. Volgens woordvoerster Van Herten past dit echter binnen het streven van CLT-UFA om (voor wat betreft Nederland) de televisie-activiteiten vanuit Luxemburg te concentreren. RTL 4 en RTL 5 hebben sinds hun oprichting (in 1989 en 1993) Luxemburgse licenties, waardoor deze zich niet aan de Nederlandse (media)wetgeving hoeven te houden. Dit heeft vooral een positieve uitwerking in de commerciële exploitatie. (RadioVisie)