Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tineke de Nooij neemt Marconi Oeuvre Award in ontvangst

Tineke de Nooij heeft donderdagavond de Marconi Oeuvre Award in ontvangst genomen uit handen van Adje Bouman tijdens de 11e editie van ‘Het RadioGala van het Jaar’ in Theater Gooland in Hilversum, gepresenteerd door Jan-Willem Roodbeen.

De ‘Marconi Oeuvre Award’ gaat dit jaar naar Tineke de Nooij. De jury heeft gekozen voor de 75-jarige Tineke, omdat zij een radiopionier is en heeft laten zien dat radio maken geen baantje is maar een way of life.

Marconi Oeuvre Award
Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013), Edwin Evers (2014) en Ruud de Wild (2015).

De jury: “Tineke de Nooij is misschien wel de eerste echte vrouwelijke dj van Nederland. Begonnen op het zendschip van Radio Veronica is zij nu 55 jaar later nog steeds te horen op de radio. Al die jaren is daar bijna onafgebroken die liefde voor radio geweest.

Voor haar is radio maken geen baantje, maar een way of life. Daarnaast heeft deze radiovrouw laten zien dat vallen en opstaan bij het leven hoort en dat je nooit opgeeft. We moeten trots zijn op wat zij heeft betekend. Dit soort pioniers moeten wij omarmen.” [Radiowereld.NL]