Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik de Zwart terug bij Radio Veronica

Media-ondernemer Erik de Zwart is aanstaande zaterdag (15 december) weer terug bij Radio Veronica. De Zwart zal bij Veronica de laatste drie uur van de ‘Top 1000 Allertijden editie 2007’ presenteren tussen 16.00 en 19.00 uur. Erik de Zwart presenteert de finale van Veronica’s Top 1000 Allertijden om aandacht te vragen voor de organisatie ‘Mayday! Mayday!’, de website voor ‘De Nieuwe Kanker Patient’.

Erik de Zwart: “Het is leuk om weer eens terug te zijn op én bij Radio Veronica en dat ik daarmee nog een goed doel mag dienen ook.” Mayday-mayday.nl steunt kankerpatiënten in moeilijke periodes gedurende het ziekteproces. Overigens is dit niet eerste keer dit jaar dat hij terug is op de radio. De Zwart is deze maand tevens gastpresentator in de Top 4000 bij Radio 10 Gold.

Erik de Zwart
In de jaren ’80 werd Erik de Zwart bekend als deejay bij Radio Veronica met programma’s als ‘Bart en de Zwart’, ‘de Stemband’ en ‘De Top 40’. Daarnaast was hij ook te zien op tv in programma’s als ‘Nederland Muziekland’ en ‘Countdown’. Hij groeide hiermee uit tot een echte Veronica-icoon van de 80’s.

In 1992 zette hij zijn radiocarrière voort bij het mede door hem opgerichte Radio 538. Onder zijn leiding groeide dit station uit tot de marktleider in Nederland. In 2003 ging hij werken voor Talpa Radio International van John de Mol en was hij verantwoordelijk voor de radiozenders Noordzee FM en Radio 10 Gold in Nederland, Radio 100FM in Denemarken en 4FM België. Sinds 2006 is De Zwart zelfstandig media ondernemer en actief als aandeelhouder / vennoot in verschillende bedrijven, waaronder Mobilaria, Mobiel.tv, Stichting Nederlandse Top 40 en Stichting Nationaal Popmuseum. [Radiowereld.NL]