Boek: ‘Het wel en wee van Radio 192’ door Michael Bakker

Tijdens de ‘Internationale Radio Dag’ (op zaterdag 10 november) wordt het eerste exemplaar van het boek “Het wel en Wee van Radio 192”, geschreven door Michael Bakker, uitgereikt aan voormalig Veronica, TROS en Radio 10 Gold deejay Tom Mulder. Dit gebeurt om 11:00 uur in de ontvangsthal van Hotel Casa 400. Het boek gaat over de lange geschiedenis van Radio 192. “Het wel en Wee van Radio 192” is een persoonlijk verhaal over succes, falen, vriendschap en verraad van het radiostation wat ruim 3 jaar bestond. (juli 2001 tot oktober 2004)

Op 4 juli 2001 hadden “de fans” eindelijk weer een radiostation dat het zeezenderhart sneller deed kloppen. Alsof de tijd had stilgestaan. Deejay’s van Veronica, Noordzee en Mi Amigo hadden na de beruchte 31e augustus 1974 bij zo’n beetje alle Hilversumse omroepen emplooi gevonden, maar het authentieke zeezendergeluid was er niet meer. Zelfs niet bij Veronica.

Via het nieuwe fenomeen internet gonsde het na 27 jaar weer dat er “een soort Veronica” was: Radio 192. Een combinatie van grote namen uit het zeezenderverleden- die weer plaatjes mochten draaien die niet door een computer geselecteerd waren- en deejay’s die als toenmalige luisteraar perfect wisten hoe je “het sfeertje” weer tot leven riep.

Het heeft maar een paar jaar mogen duren. Het mooie initiatief van Michael Bakker en Ad Bouman stuitte op gebrek aan belangstelling bij reclamemakers voor wie je boven de veertig niet meer meetelt, op nieuwe investeerders die niet investeerden en op een overheid die bij de verdeling van de FM-frequenties liever op veilig speelde- ondanks hoge waardering voor het progammatische plan.

In dit boek beschrijft Michael Bakker, die sindsdien 52 kg is afgevallen, de moeizame strijd achter de schermen. Toen hij er na een lange tocht achter de kabelcommissies in alle hoeken van het land in was geslaagd “192” bijna overal op de kabel te krijgen, trok de huurbaas de stekker eruit. Sindsdien is het voor luisteraars en programmamakers weer behelpen.

Het het boek “Het wel en Wee van Radio 192” is vanaf nu verkrijgbaar in de betere boekhandel. [Radiowereld.NL]
ISBN: 978-90-812401-1-6