Headlines uit de krant: maandag 14 maart

Stichting Brein stuurt één dezer dagen vorderingen naar internetaanbieders, bedoeld voor hun klanten die muziek illegaal aanbieden. Na ettelijke dreigingen met het versturen van vorderingen, maakt Brein die nu effectief, zo verneemt Planet Multimedia uit betrouwbare bron.

Brein is een stichting die rechtenschending opspoort. Lees verder

Cora
Juliette de Wijn (42) speelde maar liefst zestien jaar lang de rol van fabrieksmeisje Cora. Toen ze daar in 2001 mee ophield, bleven de typetjes elkaar opvolgen: Gemma Glitter, Koos Köring, Andrea Amore en momenteel bouwvakkersvrouw Rita Wemmers. Personages waar de spontane actrice zich heerlijk achter kan verschuilen. Interviews over zichzelf gaf zij eerder dan ook nooit, want het BN’erschap trekt haar niet. “Dat stamt nog uit mijn stewardessentijd, toen collega’s van mij Connie Breukhoven een keer aan boord hadden…” Lees verder

Graafschap TV
Doetinchem en omstreken krijgt er vanaf volgende week een commerciële televisiezender bij: Graafschap TV. De zender is vanaf maandag dagelijks op de kabel in Oost-Gelderland te zien. Graafschap TV is met omroepen in Rotterdam, Alkmaar en Brabant de vierde commerciële regionale televisie-omroep in Nederland. Lees verder

FunX
De Nederlandse radiozender Funx is toegevoegd aan het Zeeuwse kabelpakket. De zender komt in de plaats van Colorful Radio, dat vorig jaar november op last van de rechter moest stoppen omdat de uitzendingen via de kabel in strijd met de Mediawet zouden zijn. Als vervanger heeft de Zeeuwse Programmaraad gekozen voor Funx, omdat de aard van de programma’s vergelijkbaar is met die van Colorful Radio. Lees verder

SRC
SRC, lokale omroep voor Culemborg en Vianen, heeft de jacht op nieuwe vrijwilligers geopend. Jong of oud, het maakt niet uit, als er maar aanwas komt.,,We wierven al vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt. Hierna gaan we de straat op en benaderen we scholen,’’ zegt Klaas den Haan. Lees verder

GraafschapTV
Doetinchem en omstreken krijgt er vanaf volgende week een commerciële televisiezender bij: Graafschap TV. De zender is vanaf maandag dagelijks op de kabel in Oost-Gelderland te zien. Graafschap TV is met omroepen in Rotterdam, Alkmaar en Brabant de vierde commerciële regionale televisie-omroep in Nederland. Lees verder

Digitaal
SBS (SBS6, Net5 en Veronica) komt eind dit jaar met drie digitale tv-kanalen. Dat heeft Patrick Tillieux, van SBS Broadcasting, gisteren in Amsterdam bekendgemaakt. De tv-kanalen heten Klussen en Wonen, Veronica Vibes en I Love. Lees verder

Lokaal
Heb je het op de LosserHof over de LoHo, dan roept iedereen spontaan ‘Wim’ en ‘Lenie’. Met elkaar zijn ze vast onderdeel van de cameraploeg, die bij alle activiteiten van het zorgcentrum van de partij is. LoHo RTV bestaat dertig jaar en dat gaat voor de bewoners niet ongemerkt voorbij. Lees verder

Irak
De Amerikanen in Irak werden er pas op het allerlaatste moment van op de hoogte gebracht dat de Italiaanse geheim agent Nicola Calipari in het land was om de vrijlating van de ontvoerde journaliste Giuliana Sgrena te bewerkstelligen. Dat hebben Italiaanse kranten zondag gemeld. Lees verder

ER
De ook in Nederland zeer populaire Amerikaanse ziekenhuisserie ER blijft nog tot zeker het seizoen 2007-2008 op de buis. Dat bericht The Hollywood Reporter zondag op basis van bronnen bij de zender NBC. Lees verder

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email