Kort nieuws op dinsdag 4 Juli 2000

De Raad van Cultuur heeft een negatief advies uitgebracht over De Nieuwe Omroep (DNO), het initiatief voor een publieke omroep van Aad van den Heuvel en Walter Etty. Het NRC schreef er dit weekend ook nog over.

Als de overname door het Spaanse Telefónica slaagt, ligt voor het personeel van Endemol een bonus van 100 miljoen euro klaar, ruim 220 miljoen gulden. Dat is perp persoon ongeveer 114.000 gulden. In maart sloten Endemol-oprichters De Mol en Van den Ende een akkoord met Telefónica over een overname voor 4,8 miljard euro. De Mol en Van den Ende verkopen hun aandelen voor 3 en 2,7 miljard gulden, geheel in de vorm van Telefónica-aandelen.

Slam! FM is gisteren officieel gestart. Kijk voor de laatste nieuwtjes op www.slam.nl/

Enkele duizenden mensen verzamelden zich zaterdagavond op de Prins Hendrikkade voor de slotmanifestatie van EURO 2000 in Amsterdam. De stemming wilde er niet echt in komen. Totdat André Hazes het dak van NEMO (voormalig New Metropolis) beklom. In een klap leken de Amsterdammers over de teleurstelling van de uitschakeling van Oranje heen. Luidkeels werden de nummers van de volkszanger meegezongen, ‘Zij gelooft in mij’, ‘De vlieger’. Het feest waarmee Amsterdam EURO 2000 uitzwaaide werd met Hazes toch nog gezellig.

Acteur Coen Flink is afgelopen donderdag overleden in zijn woonplaats Blaricum.

Ronald van Wechem is benoemd tot algemeen directeur van Joop van den Ende Producties na al anderhalf jaar deel te hebben uitgemaakt van de directie. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Joop van den Ende, die algemeen directeur was van zijn eigen productiebedrijf.

Jean Mentens is vertrokken als hoofdredacteur van SBS Nieuws wegens gezondheidsredenen.

Het Hindoestaanse radiostation Haagstad Radio op de 1485 kHz heeft nog steeds problemen
met de antenne-plaatsing. De zendmasten op grondgebied van de gemeente Leidschendam
hadden eigenlijk al weg gemoeten, maar er is tot nu toe steeds uitstel verkregen. Het is onduidelijk wanneer de masten definitief moeten zijn weggehaald en waar de antennes dan geplaatst moeten gaan worden. Op de website van de muurkrant is sinds kort een uitgebreide foto rapportage te vinden over de bouw van de zendmasten voor Haagstad Radio (HvB)

Ruim 4,5 miljoen Nederlanders hebben de finalewedstrijd van EURO 2000 op tv bekeken,blijkt uit cijfers van NOS-kijk- en luisteronderzoek (KLO). Dat is nog geen 50% van het aantal kijkers dat de wedstrijden van Oranje volgde.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goede Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot morgen…