Kort nieuws op dinsdag 8 augustus 2000

De EO-Familiedag is dit jaar op zaterdag 26 augustus in De Jaarbeurs in Utrecht. De dag staat in het teken van het thema Gaan voor goud. Op de website van de EO is meer informatie te vinden over de sprekers, de muziek, het kinderfeest en de Metterdaadactie. Ouders kunnen hun kinderen op de site aanmelden voor de dag

Internetradio in de lift. Het aantal internauten dat via de PC naar de radio luistert, kent een stijgende lijn en zo ook het aantal radiozenders dat on line gaat. Volgens Nielsen/Netratings luisteren nu in de V.S. 30 miljoen mensen naar Internetradio.

De RadioWereld kreeg een verzoek van een nieuwslezer die per direct een baan zoekt in de mediawereld ! Hij heeft een professionele, vlotte nieuwspresentatie en kan ook redactie voeren. Hij kan omgaan met een computer en diverse audioprogramma’s. Eerder heeft hij ervaring opgedaan bij diverse (grote lokale) omroepen. Heeft u een vacature die aan dit profiel voldoet, laat ons dan via E-Mail weten, waar wij de CV naar toe kunnen sturen.

De Nomad Jukebox van Creative Technologies ziet er op het oog uit als een gewone discman, maar onder dit uiterlijk schuilt een MP3-walkman die maar liefst 6 gigabyte aan MP3 bestanden kan opslaan. Dit staat ongeveer gelijk aan 150 muziek CD’s. De meest gangbare MP3 spelers kunnen slechts 1 CD in hun geheugen kwijt. Door nieuwe compressie technieken wordt deze enorme opslagcapaciteit gehaald. De Nomad kost 900 gulden en is eind deze maand leverbaar.

De BBC herhaald vanaf begin september opnieuw de sience fiction serie the Thunderbirds uit de zestiger jaren. De serie werd door de BBC voor het laatst herhaald in 1991 en was toen de oorzaak van een merchandise explosie in Engeland. Alle 32 afleveringen van de populaire serie worden vanaf september in het weekend in de vroege avond herhaald.

‘Het laatste nieuws over het alternatief voor digistreamverbindingen is weer te lezen op de nieuwspagina van Showbizz NL

Op zondag 27 augustus wordt de vijfde ‘Greatest Hits Special’ uitgezonden op Radio 538 (10.00-18.00 uur). Dit keer gaat het om de ‘Rock Top 100’. Op de website van het station kan je jouw persoonlijke drie favoriete rockplaten aller tijden opgeven.

Liefhebbers van computerspelletjes moeten een maand langer wachten op de introductie van de Sony PlayStation 2. Vrijdag verschoof Sony de introductiedatum in Europa naar 24 november. Oorspronkelijk zou de spelcomputer op 26 oktober op de markt worden gebracht. Het elektronicabedrijf wijt het uitstel aan de grote vraag en het beperkte aantal beschikbare exemplaren.

In de Verenigde Staten is deze week rumoer ontstaan over een T-shirt. Een bedrijf heeft op de rug van het shirt een code afgedrukt waarmee de beveiliging van digitale video’s (DVD’s) te kraken is. Acht grote filmstudio’s voeren een kruistocht tegen de verspreiding van de code.

Digital Audio Broadcasting, de opvolger van FM-radio, dreigt nog steeds te mislukken. De veiling van de DAB frequenties ziet de Stichting DAB als belangrijkste obstakel. Men geeft aan dat de ontwikkeling van DAB nooit van de grond zal komen zolang de overheid geen voor de omroepsector aantrekkelijk DAB-beleid formuleert.

Toshiba heeft een uitvinding gedaan waardoor mobiele telefoons veel langer kunnen worden gebruikt. De volgende generatie LCD-schermpjes waaraan de Japanse elektronicagigant werkt, kennen een aanzienlijk lagere energiebehoefte.

Het legendarische radiostation Radio Caroline ( thans slechts 2 dagen per week) te beluisteren via de Astra, zendt op 19 augustus a.s. de hele dag ( 5.00 tot 20.00 uur) uit op de frequentie van BBC worldservice op 1296 khz. Tevens wordt op diezelfde dag een bijeenkomst georganiseerd voor de luisteraars op het Veronica zendschip de Norderney in Leeuwarden.

Wil jij waterskiën op 19 augustus met Jeroen Nieuwenhuize, Barry Paf en Niels Hoogland bij Wet ’n Wild in Alphen aan den Rijn? Luister dan van 10 t/m 13 augustus naar Jeroen, Barry en Niels en maak kans op kaarten voor dit exclusieve waterski spektakel!! Voor meer info check: www.wetnwild.nl

RadioWereld is op zoek naar een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Erik Schelling vertelde ons gisteren dat hij een Fanpage heeft van Edwin Evers, die te vinden is op www.eversstaatop.tmfweb.nl. Maar dat is niet wat hij wilde vertellen. Hij deelde ons mede dat de officiële Evers Staat Op-site geheel weer in een nieuw jasje gestoken is. Je vind de nieuwe site “Evers Staat Op” via www.eversstaatop.nl.

Telefónica koopt het televisieproductiebedrijf van Endemol partner Guardian Media Group. GMG Endemol wordt op een waarde van £ 60 mln geschat. Zowel GMG als Endemol hebben 50% van het bedrijf in bezit. GMG wil zich richten op commerciële radio, internet en de kranten, zo schrijft de Sunday Times. GMG is onder meer eigenaar van de kranten The Guardian en The Observer.

De Britse acteur Sir Alec Guinness is zaterdagavond op 86-jarige leeftijd overleden. Dat is zondag vernomen. Guinness werd verpleegd in het koning Edward VII-ziekenhuis in Midhurst in het westen van Groot-Brittannië. Guinness speelde vele rollen in stukken van Shakespeare. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw werkte hij vrijwel uitsluitend voor de film. Tot zijn bekendste films behoren The Bridge over the River Kwai (1957), Lawrence of Arabia (1962) en Dr. Zhivago (1965). In de film Kind Hearts and Coronets (1949) speelde hij acht rollen, waaronder die van een vrouw.

Er bestaan vergevorderde plannen voor de lancering van een televisiezender voor de joodse gemeenschap in Europa. De Barendrechtse zakenman Haim Cohen, initiator van de zender, verwacht binnen ongeveer een jaar met uitzenden te kunnen beginnen. Volgens Cohen zal de zender zich met advertentie-inkomsten kunnen bedruipen. De zakenman wil gaan uitzenden via een satelliet, zodat een schotel nodig is voor de – gratis – ontvangst. Lees verder in het parool

Radio onder de rook van hoogovens. De EO op Radio 1 zendt t/m 24 augustus elke donderdag uit vanaf het strand bij IJmuiden. Vandaar brengt de omroep een zomerse radio-mix aan gesprekken, reportages en impressies van de omgeving. Iedereen is welkom bij Paviljoen Zuidpier voor een kijkje bij de live-uitzendingen. Deze zijn ook op internet te horen.

Ze hakkelen, praten plat, hebben een algeheel spraakgebrek of beheersen gewoon de Nederlandse taal niet. Er is heel wat mis met de presentatoren op radio en tv, vindt ‘oude rot in het vak’ Anne van Egmond (53). “De omroepbazen moeten eens flink de bezem halen door hun presentatorenbestand.” Lees verder in het Algemeen Dagblad

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Leg nooit iets uit. Voor je vrienden hoeft het niet, en je vijanden geloven je toch niet !

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email