Kort nieuws op donderdag 3 augustus 2000

Vandaag beginnen we met het laatste nieuws van radio 3FM. Rob Stenders is terug en hoe !! Hij is meteen aan het zingen geslagen en is van plan te gaan optreden in de Ahoy (als het aan Eric Dikep ligt), hij heeft in ieder geval al een repertoire van 3 nummers (voor twee nummers heeft hij wel zijn oude maatje van Inkel nodig). Wanneer staat hij in Ahoy, je leest het op deze site !!

KinderNet 5 heeft uitbreiding van zendtijd. Voortaan is de jeugdzender dagelijks van 07:00 tot 15:00 uur te zien op het kanaal van Net 5. In september en oktober hoop de oudste commerciële zender in Nederland een aantal nieuwe Nederlandse producties te kunnen introduceren.

Op 28 juli was de vijfentwintigjarige Renée voor het eerst als veejay te zien bij TMF tijdens de ‘Dag Top 5’. Sinds deze week is deze Amstelveense dagelijks aan het werk tijdens het ochtendprogramma ‘Morning Zoo’ (maandag tot en met vrijdag: 07.00-09.00 uur).

Eurosport heeft bekend gemaakt per 1 september te starten met haar ‘spin-off kanaal’ EurosportNews. Het themakanaal is bedoeld voor digitale pluspakketten en biedt 24 uur per dag sportnieuws in een multimediale opzet, waarbij het scherm is ingedeeld in verschillende segmenten, zoals de financieel-economische zender Bloomberg TV ook doet. Daarbij zullen sportresultaten en nieuwsflitsen naast het reguliere tv-beeld worden vertoond.

Wie wordt de nieuwe presentatrice van het Jeugdjournaal? Antwoord: Brecht van Hulten. Zij is de opvolgster van Aldith Hunkar, die naar het NOS journaal overstapt. Er zijn nog geen details over Brecht bekend, de persdienst van de NOS heeft nog geen gegevens. Over twee weken gaat Brecht aan de slag op de redactie van het Jeugdjournaal, eind augustus zal zij naar verwachting gaan presenteren. Zij treedt daarmee ook in de voetsporen van Leoni Janssen, Marga van Praag en Birgit Ganzert.

Hoeveel boeddhisten zijn er eigenlijk in Nederland? Volgens het Commissariaat voor de Media niet meer dan 36.000 maar volgens de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) ruim 480.000. Een aanzienlijk verschil. Het gevolg is dat het Commissariaat het dit jaar ingediende verzoek van de stichting voor zendtijd bij de publieke omroep heeft afgewezen.’ Lees meer in het NRC

De hang naar het Thema legt al sinds enkele jaren een zware last op het ooit door de bedenker (Krijn ter Braak) zo luchtig bedoelde Zomergasten. Interviewer en geïnterviewde zitten ieder met een eigen agenda tegenover elkaar. De interviewer streeft een psychologiserend gesprek na, terwijl de geïnterviewde klaar zit om een openbaar college te geven, met fragmenten die daar precies in passen.’ Lees meer in de recentie van het NRC

In Engeland is scherpe kritiek op de Amerikaanse drankenproducent Soutern Comfort vanwege een premie van 50.000 pond voor de het eerste stel dat voor de Big Brother camera op Channel 4 de liefde bedrijft. 30 procent van de Britse kijkers stemt op het programma af, een record.

Endemol Entertainment heeft haar 25% aandeel in Helkon verkocht aan het management in Munchen. Endemol maakt hiermee een flinke boekwinst. Endemol volgt al enige tijd de strategie om niet meer de distributie te willen verzorgen. Het bedrijf wil zich vooral richten op het ontwikkelen en produceren van programma’s.

Endemol op tv in Australie en Nieuw-Zeeland. Endemol en het Australische Southern Star Group gaan samen televisieprogramma’s verzorgen in Australie en Nieuw-Zeeland. Beide bedrijven nemen in een 50% belang in een nieuwe joint-venture die Southern Star Endemol gaat heten. Buiten Australie en Nieuw-Zeeland vertegenwoordigt endemol de rechten van op het gebied van light entertainment en infotainment voor zowel de nieuwe joint-venture als Southern Star.

In Engeland is scherpe kritiek op de Amerikaanse drankenproducent Soutern Comfort vanwege een premie van 50.000 pond voor de het eerste stel dat voor de Big Brother camera op Channel 4 de liefde bedrijft. 30 procent van de Britse kijkers stemt op het programma af, een record

KRO-verslaggevers maken een voettocht van 600 kilometer van ’t Zwin in Zeeuws-Vlaanderen tot de Reiderwolderpolderdijk in noord Groningen langs de Nederlandse staatsgrens. Daarbij is er ruimte “voor verwondering en toevallige ontmoetingen in het Nederlands grensgebied”. Op de site kan je de tocht volgen en eventueel suggesties doen voor de volgende etappes.

Scour Exchange v3.0 Beta 4. Gratis MP3 bestanden en andere multimediabestanden van andermans harde schijf plukken. Klik hier voor meer uitgebreide informatie.

De Mega top 100
De Top 3 van deze week…
1 Que si, que no – Jody Bernal
2 I would stay – Krezip
3 Michel – Anouk

De Top 40
De Top 3 van deze week…
1 Que si, que no – Jody Bernal
2 I would stay – Krezip
3 Michel – Anouk

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen…

Gerelateerde berichten