Kort nieuws op vrijdag 18 augustus 2000

Volgens een goed oplettende luisteraar is Veronica FM vanaf donderdag avond 17 augustus 2000 ook voortaan in de regio Tilburg te ontvangen op 103,6 MHz. Deze zender stond al enige tijd in de planning en is nu dus ook on air. VeronicaFM kon dit gisteravond nog niet bevestigen.

HotRadio telt af. Is het einde in zicht? Lees hier verder

Vandaag wordt in het programma Stenders Vroeg de nieuwe website van BB-Tara www.tara.nu geopend. Tara is blijkbaar bang dat zij uit de picture geraakt en heeft de afgelopen tijd een klein media-offensiefje ingezet. Naast haar website verschijnt zij namelijk ook nog een keertje in de Plaboy.

Over nieuws-dat-niks-om-het-lijf heeft gesproken…. De link tussen Tara en Stenders vroeg is natuurlijk haar ex-BB huisgenootje Bart Spring in ’t Veld. Wij vragen ons af wat Tara nog meer voor ons in petto heeft.

Giel Beelen op vakantie ! ! !
Goed nieuws voor diegenen die Giel Beelen een vies, smerig, over-sext, grof en hinderlijk mannetje vinden! Hij is anderhalve week op vakantie en wordt tijdens zijn week(dier)uitzendingen (ma-vr 14-16h) vervangen door Isabelle Brinkman. We zijn er nog niet achter wie hem in het weekend vervangt. Patrick KiCKen misschien? Laatst hoorde uw 3fm watcher bij KiCKen in de nacht ook al een aardig sexy onderwerpje. Een meiske beweerde dat ze live sex op de radio wilde gaan hebben. Daar kwam echter (helaas?) niks van terecht. We wachten af.

Uitgeverij De Telegraaf komt eind deze maand met een gratis middagkrant. Het dagblad krijgt de naam News.nl en zal in een oplage van honderdduizend stuks in de vier grote steden worden uitgedeeld op stations bij bedrijventerreinen. Het concern geeft ook de gratis ochtendkrant Sp!ts uit.

Tijdens de seizoenspresentatie van de netcoördinatoren en de Raad van Bestuur van de NOS is bekend gemaakt dat de naam voor de tweede publieke landelijke zender per 4 september gewijzigd zal worden in Nederland 2.

De Tweede Kamer wil snel een debat met minister Zalm van Financien over het tegenvallende resultaat van de veiling van de zogeheten UMTS-frequenties. Deze veiling van frequenties voor mobiel internetten bracht in Nederland nog geen zes miljard gulden op, terwijl de opbrengst in Groot-Brittannie tachtig miljard bedroeg.

Oprah Winfrey is door twee fotografen voor de rechter gedaagd. De ’talkshow queen’ zou zonder toestemming foto’s van de twee hebben gebruikt in een fitnessboek.

Ongeveer 3000 artiesten openen volgende week het culturele seizoen met mini-optredens op de Amsterdamse Uitmarkt. Het festijn begint vrijdag 25 augustus met caberatier Hans Liberg. Hij presenteert een muzikaal programma met pianist Wibi Soerjadi, het Metropole Orkest, popgroep Skik, percussiegroep Stomp en Bjorn Again.

De grond ligt al vol kabels, dus wijken KPN en de gemeente Amsterdam uit naar het riool. Op 25 september leggen ze bij wijze van proef 5,5 kilometer glasvezelkabel door Amsterdamse rioolbuizen. De gemeente stelt haar buizen ter beschikking en KPN betaalt een miljoen voor de aanleg van de kabel.

De popgroep Blof en zanger Gordon gaan binnenkort naar Australië om tijdens de Olympische Spelen in Sydney optredens te geven in onder meer het Holland Huis. Dilana Smith (zangeres van de titelsong in de speelfilm Lek) en studentenband Karakter zijn eveneens gecontracteerd door organistor Kumpany.

VNU heeft haar belangen in Scoot Nederland en Scoot België verkocht aan het Britse Scoot en de Franse onderneming Vivendi voo 47 miljoen EUR.

Mediaconcern SBS Broadcasting heeft zijn verlies in het tweede kwartaal van 2000 zien oplopen tot $ 3,4 miljoen dollar ,dat is $2,6 miljoen meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het bedrijf schrijft deze forse toename mede toe aan het het mislukken van de overname van SBS door kabelexploitant UPC in mei van dit jaar. Een andere belangrijke oorzaak voor het forse verlies van SBS zijn de hoge aanloopkosten voor nieuwe tv-zenders, zoals bijvoorbeeld voor het vorig jaar in Nederland geïntroduceerde NET5.

Radio 538 kan het uitzenden van reclame voor alcoholhoudende dranken hervatten.

De deenemers in de Duitse veiling van nieuwe telecomfrequenties geven elkaar geen duimbreed toe. Na ronde 172 bezetten de zes deelnemers elk twee blokken, met biedingen van 16,4 tot 16,6 miljard mark. In totaal staat de teller nu op 98,8 miljard mark, ofwel f 111,3 miljard.

Kinderen kunnen binnenkort op internet met een eigen virtuele portemonnee aankopen doen in een speciaal winkelcentrum voor kinderen.
Het concern Fox Kids Europe, actief met televisieamusement voor kinderen, begint in december in Engeland een website, waar kinderen tussen de 6 en 12 jaar speciaal op hen afgestemde goederen kunnen kopen. Lees verder in het Algemeen Dagblad

‘Het programma Big Brother op de Britse televisie zorgt bij de bookmakers voor recordopbrengsten. Tot nog toe werden voor in totaal 250.000 Britse ponden of 16,7 miljoen frank aan weddenschappen over de reality-soap afgesloten.

Via de website van Rits Tele.com kun je gratis telefoneren naar vaste telefoons in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. De gesprekskosten worden betaald door adverteerders. Tijdens de gesprekken, die voorlopig maximaal vijf minuten duren, kun je naar advertenties kijken. Kabelinternetters en Mac-adepten schijnen problemen met deze service te hebben.

Aanstaande zaterdag zendt Radio Caroline een hele dag uit via de 1296 kHz. Een van de vele gasten, Peter Chicago, heeft alsnog moeten afzeggen. Om een en ander goed te maken, zal hij nu proberen aanwezig te zijn op de zeezender tweedaagse die op 30 en 31 augustus wordt georganiseerd door het Hilversumse productiehuis ‘Gooiland Produkties BV’. Hierbij zal gedurende het hele weekend vanaf het schip de Willem Beukels worden uitgezonden.

Top 40
Uitzending vrijdag 19 augustus 2000 op Radio 538
1 I would stay – Krezip
2 Que si, que no – Jody Bernal
3 I’m outta love – Anastacia

Mega Top 100
Zaterdag 19 augustus 2000 Radio 3,12.00-15.00 u.
1 Que si, que no – Jody Bernal
2 I would stay – Krezip
3 I’m outta love – Anastacia

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Niets is permanent, behalve verandering….