Search
Close this search box.

Radio 538 en SBS6 lanceren multimediaplatform

Radio 538 en SBS6 lanceren multimediaplatform tijdens Olympische Spelen.

Tijdens de Olympische Spelen, die van 15 september tot 1 oktober in Sydney zullen worden gehouden, pakken Radio 538 en SBS6 uit met een reeks aan programma-activiteiten. Een dagelijkse radio-uitzending, een dagelijks Tv-programma op SBS6 en een speciaal voor de Spelen gebouwde website maken deel uit van dit multimediaplatform.

De samenwerking tussen negen organisaties is een initiatief van het Amsterdamse sportmarketing- en adviesbureau Kumpany.

Om te beginnen zal Radio 538 tijdens de Spelen het programma Evers staat op in Sydney live uitzenden. Tijdens deze programma’s zal Edwin Evers van maandag tot en met vrijdag van 6 tot 9 uur Nederlandse tijd Olympische atleten op ludieke wijze interviewen over hun kansen, hun prestaties, hun medailles en hun frustraties.

Op vrijdagavond en in het weekend verzorgen respectievelijk Cobus & Co en Jens Timmermans live-radioprogramma’s vanuit Down Under. Thuisbasis van de programma’s in Sydney is Villa 538.

Daarnaast zal SBS 6 met ingang van 18 september dagelijks om 20.00 uur het TV-programma “In Sydney staat een huis” uitzenden, dat wordt gepresenteerd door André van der Toorn.

In dit programma, dat eveneens wordt uitgezonden vanuit Villa 538 in Sydney, worden elke dag Nederlandse Olympische atleten geïnterviewd. ‘Koken met sporters’ is een van de programmaonderdelen die zowel tijdens de radio- en TV-uitzendingen als op de website zullen terugkeren. De sporters zullen in een Delfts blauwe New Beetle worden vervoerd en op die manier zonder enige twijfel opzien baren in de straten van Sydney.

Op de website www.sport.nl zal een aparte sectie compleet worden gewijd aan de Olympische activiteiten en programma’s van Radio 538, Ben en De Lotto. (M)