Kort nieuws op dinsdag 5 September 2000

Vandaag dinsdag 5 september gaat een nieuw Nederlands internet radiostation van start. Baja Radio.nl /com, brengt 24 uur per dag en 7 dagen per week een tropische verrassing op je pc. Ook vallen er vele prijzen te winnen. Dus surf naar www.bajaradio.nl en geniet van de zon, die vanaf nu 365 dagen schijnt. Helaas missen we nog wel een Nederlandse afdeling op de site van dit station, want de makers van dit radiostation wonen tenslotte in Nederland. We spreken hier toch ook Nederlands?

De klassieke radiozender Radio 4 en het Muziekcentrum voor de Omroep slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Radio Symfonie Orkest wordt opgeheven. Radio 4 verzorgt vandaag een tien uur durende marathonuitzending met het orkest. Aanleiding voor de uitzending is een voorstel van de Raad voor Cultuur om het omroeporkest op te heffen.

Jan Smit heeft zaterdagavond samen met Oswald Sattler voor het Italiaanse Zuid-Tirol de jaarlijkse Grand Prix der Volksmusik gewonnen. Het evenement vond dit jaar in Zurich plaats en naast Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk deed dit jaar ook “Sudtirol” (Bolzano) voor het eerst mee. (ZDF).

Dagblad Metro heeft de website vernieuwd en heeft ook een nieuwe naam: www.metrovandaag.nl. Op de site is de vrijwel complete redactionele inhoud van de krant weergegeven. Elk kwartier vindt een update plaats met het laatste nieuws. Op de website zullen tijdens de Olympische Spelen vanuit Syndey actuele gegevens en beelden te zien zijn.

Ook belgie kan er wat van, sinds kort zijn Radio 1 en 2 daar via Windows Media Player te beluisteren. Surf even via Maastricht over de grans naar belgie voor een perfect ontvangst naar www.radio1.be en
www.radio2.be voor meer info.

Een radiostation in Californie, Verenigde Staten, stopt met het uitzenden van haar programma via de ether en gaat alleen nog maar via het internet uitzenden. Reden is de verkoop van de frequenties door de moedermaatschappij. Daarmee is het, het eerste (Amerikaanse) radiostation geworden dat de ether verlaat voor een verblijf louter op het net.

In Noorwegen is het voor het eerst een tiener veroordeeld voor handel met muziekbestanden (MP3-files) gekopieerd van internet. MP3 is een veelgebruikt middel om muziek illegaal op cd’s te kopiëren. De jongen werd naast de MP3-handel ook veroordeeld voor geldvervalsing. Hij kreeg 2,5 jaar cel.

Wilt u de capriolen van weerman Paulus Pietsma horen. Beluister wat de bekendste Friese weerman Paulus Pietsma uitspookt rond het weerbericht

Op 14 september aanstaande gaat Big Brother 2 van start. Drie maanden lang kan iedereen weer gluren naar de bewoners van het huis. Of het net zo’n succes wordt als Big Brother 1 is natuurlijk maar afwachten. In ieder geval kunnen de echte fans van dit programma nu alvast terecht op de website om in de stemming te komen. Je vindt er de laatste nieuwtjes en je kunt je gratis abonneren op de Big Brother nieuwsbrief zodat je vanaf 14 september op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in en rond het BB-huis

De Nederlandse Bus gaat weer rijden, Soap liefhebbers, surf nu via de weg (ver weg) naar De Bus

De passagiers van de bus zijn al vanaf gisteren op het internet te vinden, iets wat we helaas te laat door hadden, wil je toch meer weten over deze mafkezen, kijk dan even hier

De Britse versie van Big Brother, waaraan ook een paar Ieren deelnemen, dreigt volgens het dagblad Irish Independent de Ierse werkgevers een slordige 18 miljoen gulden te gaan kosten omdat er per dag door 10.000 werknemers een bezoek van gemiddeld een kwartier aan de internetsite van het programma wordt gebracht.

Arbeidsvitaminen heeft op verzoek van chatters èn programmamakers van de Nederland / België-Tour de chat opnieuw geopend. Surf naar De Avro en u kunt dagelijks tussen 09.00 -12.00 uur chatten. Met bijvoorbeeld Wim Rigter, het productieteam of andere gasten. Regelmatig treft u op deze site ook de 3 FM Webcam aan!

Scour, een technisch betere afgeleide van muziekuitwisselingssysteem Napster, is bijna bankroet. Er komt geen nieuw geld gezien de lopende rechtszaken van de muziekindustrie tegen dit soort systemen.

De EO beroep is in beroep gegaan, tegen het uitsluiten van de omroep bij de zenderindeling op Nederland3. De EO vindt het principieel fout dat de Vara, NPS, Vpro en RVU de EO mijden, want er was wel een gevraagd ‘grensverleggend programma’ in de aanbieding. ‘God hoort op alle zenders thuis’, vindt EO-baas De Boer.

Vanaf 13 september komt het Algemeen Dagbad met een speciale nieuwsbrief per e-mail die je informeert over de Olympische Spelen. De nieuwsbrief zal twee keer per dag verschijnen, ’s ochtends en aan het einde van de middag. Op deze manier blijf je in ieder geval op de hoogte van het laatste nieuws. Abonneren is nu al mogelijk op de website van de krant. http://www2.ad.nl/osnieuwsbrief

Kijkers bepalen programmering tijdens ‘AVRO Keuzefilm’ Wordt het een thriller, een comedy, of een klassieker? Als kijker bepaalt u tien weken lang de filmprogrammering van de AVRO op Nederland 1. Tot een half uur voor de uitzending kunt u op zaterdagavond via internet, www.omroep.nl/avro/keuzefilm of telefonisch, via 0909-0061 (60 cpm) een keuze maken uit drie films.

De film die de meeste stemmen heeft verkregen wordt die avond uitgezonden. Via omroepgidsen en spotjes op televisie en internet worden de kijkers iedere week geïnformeerd over de keuzefilms. Als stemmer maakt u iedere week kans op een Nationale Bioscoopbon die een jaar lang geldig is. Direct na de keuzefilm wordt de winnaar op televisie bekend gemaakt.

In de periode juni-juli 2000 heeft Radio 3FM van alle stations het grootste marktaandeelverlies moeten incasseren. De zender daalde van 12,6 pct. in de periode mei-juni naar 11,5 in juni-juli. Grootste stijger was Radio 1. De nieuwszender steeg van 7,6 naar 8,3 pct. Sky Radio steeg van 13,8 naar 14,1 pct. Tweede grootste daler was Veronica FM. De zender behaalde in juni-juli 4,7 pct. marktaandeel, tegenover 5,1 in de periode mei-juni. Dat blijkt uit het Continu Luisteronderzoek dat wordt uitgevoerd door Intomart.

Van de nieuwe autobiografie van The Beatles, die in oktober in Groot-Brittannie zal verschijnen, zijn al meer dan anderhalf miljoen exemplaren op voorhand verkocht. Naar verwachting zullen van het boek twintig miljoen exemplaren worden verkocht.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica en een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

BNN heeft een nieuwe website. Helaas is de verbouwing is nog niet af, dat zal nog even duren, maar ze zijn een eind op weg, we houden u op de hoogte natuurlijk, neem toch even een kijkje in de keuken van BNN

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Orkanen hebben vrouwennamen omdat er een overeenkomst is. Als het begint is het nat en heftig, als het uitgeraasd is dan ben je je huis kwijt.(M)

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email