Kink FM wordt 5

Kink FM wordt 5! En als je 5 wordt, krijg je een feestje.

Op 1 oktober 1995 vond de eerste uitzending plaats van Nederlands enige alternatieve popzender, Kink FM. 5 Jaar later is deze zender uitgegroeid tot een belangrijk platform voor alternatieve muziek in de breedste zin van het woord.

Waar alle andere radiostations de afgelopen jaren blijk hebben gegeven van een immense versmalling in de door hen gebrachte diversiteit, heeft Kink zich juist meer en meer opgeworpen tot het muzikale geweten van de popmuziek op de radio.

Terwijl de rest de landelijke etherfrequenties vult met het draaien van hits, draait Kink muziek om de muziek.

Met veel live-concerten, aandacht voor uiteenlopende stijlen als metal, hardcore, lounge, hip hop, ska en singer/songwriter muziek, en uiteraard veel aandacht voor leuke Nederlandse initiatieven binnen het kader van de popmuziek.

KinkFM heeft haar naam in de loop der jaren wel verdient, binnenkort zal men eindelijk na lange voorbereiding verhuisen naar Amsterdam. Men wil beter bereikbaar zijn voor haar publiek. Het station is momenteel nog te bezichtigen in het voormalige Veronica-pand aan het Laapersveld. Het nieuwe pand is middenin het centrum, op wandelafstand van de Universiteit van Amsterdam.

5 Jaar Kink FM betekent 5 jaar alternatieve popradio met de nadruk op kwaliteit. Om een nieuw lustrum in te luiden viert Kink dit heuglijke feit met een feestelijke uitzending op donderdag 5 oktober, van 18:00 uur tot laat.

Met veel muzikale ontdekkingen van de afgelopen jaren, terugblikken, en uiteraard live-muziek, waaronder de integrale herhaling van het concert waar het allemaal mee begon voor Kink, destijds op 5 oktober 1995 in Paradiso in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.kinkfm.com (M)