Kort nieuws op dinsdag 24 Oktober 2000

10.15 uur.

De Italiaanse overheid heeft maandag besloten de veiling voor UMTS-frequenties, die vrijdagmiddag begon, op te schorten. Dat gebeurde nadat een van de biedende partijen, het Blu-consortium, zich had teruggetrokken. Er zijn nu vijf partijen over voor de vijf frequenties voor snel internet die worden geveild. De kans bestaat dat de overheid stopt met veilen, te meer daar de resterende bieders hun laatste bod van vrijdag in de elfde ronde van maandag niet hebben verhoogd.

De NPS herhaalt vanavond een uitzending van het tv-programma Urbania dat is bekroond met de Prix Europa Iris voor het beste Europese multiculturele programma in 2000. De trofee werd zaterdag in Berlijn overhandigd aan de makers.

Vooruitlopend op de volledig vernieuwde 3fm site, die start op 6 november, heeft Giel Beelen zijn siteje ook maar eens een update gegeven. Dat mocht ook wel, want de oude site barstte zo langzamerhand uit zijn voegen. De nieuwe is in ieder geval een stuk overzichtelijker en dat vergroot het surfplezier aardig. Ook is het aardig dat de Giel-audiofiles handiger op de site staan. Jammer is weer dat ze niet handig down te loaden zijn. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Het NPS-programma Urbania heeft de Prix Europa Iris gewonnen in de categorie non-fictie. De mediaprijs voor Europese, multiculturele tv-producties is zaterdag gehouden.

UPC Nederland heeft een contract gesloten met Discovery Channel Europe voor de digitale doorgifte van Discovery Channel en de themakanalen Animal Planet, Discovery Sci-Trek, Civilisiations en Travel & Adventure. Vanaf 1 november begint UPC met het doorgeven van deze zenders in het digitale kabelboeket in Amsterdam.

Volgens Vlaams Mediaminister Dirk Van Mechelen kan het niet dat de VRT de schaarse frequentieruimte van de FM-band gebruikt om slechts 1,5 procent van de luistermarkt te bereiken. Dit is momenteel het geval is met Radio3.

Het gratis ochtendblad Spits heeft zijn oplage vergroot naar ruim 320.000 exemplaren. De krant wordt nu ook aangeboden in bussen in Limburg, Gelderland en Brabant. Mogelijk komt het verzorgingsgebied van busdienst Connexxion daar nog bij, dan stijgt de oplage nog eens met 120.000. Concurrent Metro (310.000) wil ook de bus in, en zint op nog andere uitreikplaatsen waar veel mensen zijn.

In Los Angeles is David Goldberg benoemd tot president van Endemol Entertainment USA. Goldberg heeft als taak een organisatie op te bouwen die het toegenomen aantal productie-opdrachten vanuit de V.S. onder de hoede neemt.

De eerder dit jaar door telecommarkt-toezichthouder OPTA opgelegde dwangsommen aan KPN van in totaal zes miljoen gulden zijn van de baan. De door KPN ingediende bezwaarschriften tegen die dwangsommen zijn gegrond en de grondslag voord inning van het bedrag is daarmee komen te vervallen, zo heeft OPTA aan KPN laten weten.

Pieter Storms, het ‘Breekijzer,’ heeft van de rechter een stalkingsverbod opgelegd gekregen. De president van de Amsterdamse rechtbank oordeelde in kort geding dat het hardnekkige en ‘hinderlijke’ volggedrag van Storms de kijker niets wijzer maakt.

Isabelle is bijna twee jaar. Het NPS-radioprogramma op 3FM viert op woensdag 1 november haar verjaardag in de Melkweg in Amsterdam. Informatie over de jarige en de bands die tijdens het feest zullen optreden, is te vinden op de website.

Oproep aan alle muzikanten en muzikantes tussen de 6 en 14 jaar! De VPRO organiseert op 1 januari in het Concertgebouw weer een nieuwjaarsconcert. Dit doet de VPRO natuurlijk niet alleen. Net als de vorige keren werkt ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble. Maar dit is nog niet genoeg. We hebben nog méér hulp nodig. En wel van jullie! Wat je kunt doen om te helpen? Gewoon, een muziekstukje maken…

Het nieuwsprogramma van SBS6 en Net5 gaat binnenkort ook publiceren in een digitale versie op internet. Op de site Het-Nieuws.nl staat al een gelikte trailer.

Zeer binnenkort wordt de website van Canal+ van Nederland ontmanteld. Leuk om te weten is dat Canal + zich heeft genesteld in het oude Veronicapand, waar KinkFM momenteel haar laatste dagen volmaakt. Het is vandaag echter al mogelijk om te kijken hoe de site van Canal+ er uit gaat zien.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.