Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op dinsdag 3 Oktober 2000

KPN Telecom heeft op maandag 2 oktober 2000 om de twee analoge muzieklijnen die Radio Lelystad gebruikte voor de verbinding tussen de studio en het kopstation van kabelmaatschappij UPC afgesloten. De KPN is nu toch met het afsluiten van de lijnen begonnen. Ondanks dat KPN de analoge muzieklijnen buiten werking heeft gesteld, is Radio Lelystad nog gewoon te ontvangen via de ether (106.9 FM)

Paul de Leeuw gaat Sjors spelen in de verfilming van de strip Sjors en Sjimmie. Theo van Gogh tekent voor de regie van deze film. Volgens een woordvoerster van de productiemaatschappij van De Leeuw is de termijn waarop dat alles gaat plaatsvinden nog niet duidelijk, omdat momenteel nog een het script wordt gewerkt. Cabaratier Eric van Sauers kruipt in de huid van Sjimmie.

‘Op internet doen verschillende websites een poging een elektronische marktplaats voor artiesten te creëren. Dat varieert van websites die zich beperken tot bijvoorbeeld muziek – zoals Vitaminic.nl, waar muzikanten demo’s on line kunnen zetten en waar particulieren een bandje voor pakweg een bruiloftfeest kunnen uitzoeken – tot breed opgezette websites die zich op de hele amusementssector richten.’ Lees verder in het NRC

Oud-KRO-medewerker Warry van Kampen is vrijdag op 66-jarige leeftijd overleden. Achter de schermen werkte Van Kampen mee aan talloze gezichtsbepalende programma’s. Onder zijn verantwoordelijkheid kwamen programma’s als de Willem Ruisshow, ’t Schaep met de vijf pooten, Citroentje met suiker, Dagboek van een herdershond en de 1.2.3-show tot stand. Ook was hij vergaand betrokken bij De Weg, De Appelgaard, Piste en de BB-Kwis. Verder was hij verantwoordelijk voor drie Eurovisie-songfestivals.

Panasonic komt met een horloge en een koptelefoon waarmee je muziek kunt afluisteren. De twee producten maken gebruik van een SD-card voor de opslag van muziek.

MTV reikt tijdens de komende MTV Europe Music Awards in Stockholm voor het eerst een aparte prijs uit voor Nederlandse artiesten. Onder de noemer Best Dutch Act maken Anouk, Blof, Kane en Krezip kans op die prijs. Omdat MTV in diverse Europese landen een apart filiaal van de clipzender heeft opgezet, krijgen ook andere landen een eigen award. Het gevolg is dat de kijkers op 16 november 21 individuele awards voor hun kiezen krijgen.

Vrienden, bekenden en fans hebben zondagavond in de stampvolle Koninklijke Schouwburg in Den Haag jazzpianiste Pia Beck gehuldigd. De Queen of Boogie is op 18 september 75 jaar geworden en zit op de kop af zestig jaar in het vak.

Na 88 dagen was het zo ver: de Amerikaanse Big Brother heeft een winnaar. Zijn naam is Eddie McGee. De man, die een been mist door kanker, heeft met zijn prestatie een half miljoen dollar gewonnen: bijna anderhalf miljoen gulden.

Een privé-concert bij je thuis, van een bekende zanger of zangeres? Lijkt dit je wat, surf dan snel naar de veilingsite ricardo.nl. Deze week kun je hier namelijk bieden op artiesten die bij jouw thuis komen zingen. Wie weet staat Def Rhymz, Normaal of Henk Westbroek binnenkort in jouw woonkamer te zingen. De opbrengsten van de veiling gaan naar Amnesty International.

8 FM, het commerciële regionale radiostation uit Brabant zal waarschijnlijk spoedig gaan uitzenden in de gemeente Oss. Wanner men hiermee zal starten blijft nog onbekend, omdat er nog wat aanloopproblemen zijn.

De Stichting Kijkonderzoek (SKO) heeft afgelopen vrijdag geen definitieve keuze gemaakt welk onderzoeksbureau vanaf 2002 het kijkonderzoek mag uitvoeren. Wat betreft contract 3 (de paneloperatie) dienden de huidige uitvoerder Intomart en ACNielsen (in samenwerking met Nielsen Media Research, Interview en BBC) ‘kwalitatief goede’ voorstellen in. Maar volgens SKO-directeur Jan Ligthart ‘is er nog een aantal aspecten die nadere invulling behoeven met name met het oog op de te verwachten technologische ontwikkelingen op het gebied van televisiedistributie’. Overwogen wordt, het huidige contract met Intomart met een half jaar te verlengen.

Volgens Microsoft zijn er al 10 miljoen exemplaren van zijn Media Player 7 gedownload, in de 6 weken sinds de software uitgebracht werd. Hiermee overstijgt de populariteit van de Media Player die van de IE5 browser, Met de player kan je digitale audio en video afspelen; hij bevat ook een jukebox, een Internet-radio tuner, een mediagids van windowsmedia.com, je kan er audio-CD’s mee samenstellen, en met een simpele klik digitale muziek overbrengen naar draagbare toestellen.

KPN en zijn Japanse partner NTT DoCoMo willen volgend jaar beginnen met een internetportaal voor mobiele telefonie. Beide telecomconcerns lopen daarmee vooruit op de introductie van het UMTS-netwerk, waarmee internetten via het mobieltje eenvoudiger wordt.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten