Kort nieuws op vrijdag 13 oktober 2000

Futur@ctive, het bedrijf van ex-TMF VJ Michael Pilarzcyk, heeft Tenfold overgenomen. Dat productiebedrijf is verantwoordelijk voor onder andere ‘Het leven is een soap’, ‘Buch’ en ‘Klussen met kijkers’. Eerder nam Futur@ctive al Bob de Jong producties over. Hiermee lijkt Pilarzcyk een slag te slaan op het gebied van tv-produkties. De voormalige directeur van Tenfold, Willem Herselman, wordt onder de vlag van Futur@ctive directeur TV. Michael Pilarzcyk is nog steeds te zien met zijn eigen computerprogramma ‘De Digitale Revolutie’ op Veronica.

Ruim tachtig mensen uit de theaterwereld hebben donderdag bij de Tweede Kamer geprotesteerd tegen de korting van 30 procent op het Theater Instituut Nederland. Zelfs André van Duin heeft nu de stelling tegen de Cultuurnota van staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur betrokken.

Het lijkt gedaan met de explosieve verkoopcijfers van mobiele telefoons. In het derde kwartaal steeg de verkoop van gsm-toestellen en semafoons slechts met 4 procent. Dat blijkt uit cijfers die Motorola presenteerde. De winst van het bedrijf steeg overigens flink: 531 miljoen dollar. Vorig jaar was dat nog ‘maar’ 114 miljoen dollar. Toch maken beleggers zich zorgen over de afgezwakte belangstelling voor mobieltjes. Volgens Motorla was er vorig jaar een extreem hoge belangstelling, omdat er toen een tekort was aan componenten. Klanten plaatsten daarom extra veel bestellingen.

Auto-online start begin november met een reclamecampagne op alle landelijke radiostations. Auto-online is de autowebsite met het grootste bestand occasions. De campagne is ontwikkeld door NB.com.

Wie uit een telefooncel de informatiedienst 0900-8008 belt, ziet op het schermpje dat het fl. 1,50 kost. In werkelijkheid liggen de kosten echter op fl. 2,50. KPN zegt dat het probleem over een paar weken is opgelost. “Dan krijgen de mensen een bandje te horen wat het werkelijk kost”, aldus een woordvoerder.

Sinds gisteren is ook de Lokale Omroep Geertruidenberg (SLOG) uit de lucht. Afgelopen maandag ZOU KPN langskomen om de digitale lijnen aan te sluiten en de analoge te laten vervallen. Niets is echter minder waar, sinds vandaag is het stil op de ether en op de kabel. Dankzij de slechte interne communicatie van onze monopolist KPN kunnen ze voorlopig niet uitzenden. De omroep heeft al maanden van te voren maatregelen genomen om dit soort problemen te voorkomen. En toch gaat het verkeerd, dankzij de KPN volgens de Slog.

Doe Maar (beste live-act), Abel en Krezip (meestbelovend) zijn net als de Vengaboys (beste popgroep) genomineerd voor de Vlaamse TMF-Awards. Dat heeft de Vlaamse evenknie van de Nederlandse clipzender woensdag bekendgemaakt. De prijzen worden 28 oktober uitgereikt in Flanders Expo in Gent.

Windows Media Speler 7 is vanaf volgende week ook beschikbaar voor Macintosh gebruikers, zij het in een betaversie.

In de komende tien jaar hoopt de BBC, als men toestemming krijgt tenminste van de Radio Authority, zullen er tientallen nieuwe lokale radiostations starten met uitzendingen in Engeland.

De start van het project migrantentelevisie heeft aanzienlijke vertraging opgelopen. Oorspronkelijk zou de uitzending van migrantenprogramma’s in Den Haag en in de drie andere grote steden op 1 september van dit jaar beginnen. Inmiddels is dat uitgesteld tot volgend jaar juli. Een van de redenen voor het uitstel is dat de gemeente Den Haag nog geen partner heeft gevonden om de Haagse programma’s te gaan produceren en uitzenden.

Liefhebbers van muziek kunnen hun hart ophalen op de nieuwe site MusicFrom.nl. MusicFrom.nl is een site voor muzikanten, fans, programmeurs en andere muziekliefhebbers. Iedere dag vind je op deze site het laatste nieuws op muziekgebied. Verder kun je hier terecht voor een muzikanten- en instrumentenbank en muzieklinks. Daarnaast kun je via deze site meer dan 300 bands boeken,die je kunt selecteren op regio, prijs, genre of combinaties hiervan.

De RadioWereld, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, binnenkort meer.

Streekradio De Wolden heeft er sinds kort een nieuwe ether zender bij in De Wijk op FM 107.5FM. Deze is uitermate geschikt voor luisteraars in Meppel en omgeving. De Streekradio zendt uit in Zuid-West Drenthe en deze uitbreiding was nodig om in de plaatsen, De Wijk, Ruinerwold en Meppel luid en duidelijk door te komen. Beide zenders zijn uitgerust met R.D.S. De Streekradio is in Zuidwolde en Hoogeveen te ontvangen op FM 106.1, en tevens op de kabel FM 96.9 Website: www.streekradio.com

Mensen die graag op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, kunnen nu ook een abonnement nemen op een nieuwe dienst van Newsselect. Via deze dienst is het mogelijk om het laatste nieuws te ontvangen met behulp van de telefoon. Het enige wat je hoeft te doen is een bepaald nummer bellen, en het laatste nieuws wordt voorgelezen. Het is mogelijk om je persoonlijke voorkeuren in te stellen, zodat je alleen het nieuws hoort, wat jij interessant vindt.

De rechtbank in Zutphen heeft donderdag de beslaglegging op de bankrekeningen van de popgroep Normaal opgeheven. Ex-gitarist Paul Kemper had beslag laten leggen omdat hij van zijn voormalige collega’s 1,4 miljoen gulden aan goodwill en salaris eist. De rechtbank oordeelde echter dat zijn claim ongefundeerd is.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Vrijdag de dertiende, hopelijk is het snel de veertiende ! ! !