Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op dinsdag 7 November

10.00 uur

Veel mensen zullen het niet geloven maar de Breakfast club komt e e n keer terug. Nadat de Vara de hele oude Vara dinsdag heeft oden herleven, is nu ook de KRO bijna jarig. De KRO zal dit vooral op Radio 2 en Radio 5 vieren, maar op Radio 3FM komt ook een keer de Breakfastclub met Jeanne en Peter terug. Dit zal gebeuren op 22, 23, of 24 november. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Gisteren was het alweer 82 jaar geleden (1919) dat de eerste radio-uitzending in Nederland plaats vond, radio pionier Idzerda verzorgt een soire musical.

De Zilveren Camera 2000, de prijs voor de beste nieuwsfoto van dit jaar, is gewonnen door Bram Budel. Hij sleepte de prestigieuze prijs in de wacht met een foto van de vuurwerkramp in Enschede. Daarop is een dodelijk slachtoffer te zien dat op straat ligt met vlammen op de achtergrond.

Omroepvereniging Veronica wil per september 2001 de plaats gaan innemen van de noodlijdende commerciële zender Fox 8. Voorzitter Joop van der Reijden heeft bevestigd dat daarover onderhandelingen gaande zijn met de aanstaande eigenaar van Fox, SBS Broadcasting SA, de moedermaatschappij van SBS 6 en Net 5. Vóór het einde van het jaar moet er volgens de Veronica-voorzitter een contract op tafel liggen. Lees verder in de volkskrant

Ook de mobiele telefoon kan binnenkort worden beveiligd met antivirussoftware. Het Amerikaanse softwarebedrijf McAfee heeft de primeur. De software is bedoeld voor zogenaamde ‘smartphones’, waarmee de gebruiker ook over het internet kan surfen. Lees verder bij Trouw

‘De telecomautoriteiten van Oostenrijk hebben na twee dagen al een punt gezet achter de UMTS-veiling. De opbrengst bleef beperkt tot 9,7 miljard schilling (1,5 miljard), ver onder de verwachtingen die uiteenliepen van 20 miljard tot 70 miljard schilling.’

Nauwelijks één week nadat het Duitse mediaconcern Bertelsmann de muziekwereld op zijn grondvesten deed daveren door een alliantie met Napster aan te kondigen, hebben zowel Michael Dornemann (voorzitter van de BMG Entertainment muziekafdeling) als Strauss Zelnick (CEO van BMG) hun ontslag aangekondigd. Ze kunnen zich niet verzoenen met de nieuwe koers die het bedrijf wil varen.

Violet Falkenburg, gaat na ruim negen jaarweg bij de NCRV, Violet zal nu voor SBS 6 gaan werken. Violet Falkenburg is bekend als presentatrice van onder andere Rondom Tien.

Er dreigt in Nederland een waar gevecht rond de digitale tv uit te breken. Voor de strijdende partijen, de omroepen contra de kabelexploitanten, staan grote belangen op het spel. Hoe een lekkende stekker de digitale vooruitgang lijkt te blokkeren. Pech: wie net zijn rommelige tv-kabels en stekkers achter de plint of onder het stucwerk heeft weggewerkt, mag de boel wellicht weer openbreken. Reden: de digitale tv komt eraan. Vanaf april volgend jaar krijgen de dure kabelmonopolisten concurrentie van goedkope digitale televisie, die wordt uitgezonden via de ether. Lees verder in het Parool

België zal volgend jaar niet deelnemen aan het Eurovisie songfestival.. België kon zich tijdens de vorige uitgave van de Europese zangwedstrijd niet rechtstreeks kwalificeren voor de editie van 2001. Door terugtrekking van Polen zou Belgie weer een kans maken maar die mogelijkheid is niet mogelijk volgens de organisatie.

De KRO zegt honderden, merendeels positieve, reacties te hebben gekregen op de spraakmakende postercampagne die de 75-jarige omroep woensdag heeft gelanceerd. Er hebben zich flink veel nieuwe leden aangemeld, tegenover een handvol opzeggingen.

Vanaf vandaag, tot donderdag 9 november, kun je een bod uitbrengen op een remake van de ‘veren jurk’ van zangeres en actrice Jennifer Lopez. Deze jurk, die zij draagt in de film ‘The Cell’, zal worden geveild door de Veilinghal i.s.m. RCV Film. De veiling van de jurk dient ter gelegenheid van de film ‘The Cell’ (met Jennifer Lopez in de hoofdrol), die op donderdag 9 november in première gaat. De hoogste bieder zal de jurk, ontworpen door Carina Adsetts en gedragen door de winnares van de Jennifer Lopez Look a Like Contest, in ontvangst mogen nemen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Okay FM, het station waar Tineke de Nooij, Ad Bouman, Eddie Becker, Krijn Torringa, Michael Bakker, Jacob Hut, Ruud van Zeeland, Thimon Schellevis, Ted Bouwens e.v.a. te beluisteren zijn is vanaf deze week ook weer via real audio te beluisteren via www.okayfm.nl Ook een tip is om de home-page te bezoeken. Binnenkort wordt daar een zeer ambitieus radioplan gepresenteerd wat dit jaar nog staat te gebeuren.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Nog twee weken en dan komt ook Sinterklaas dit jaar weer aan (18 november) in Woudrichem.

De commerciële zender VTM schrapt het opsporingsprogramma Oproep 2020 op het einde van dit seizoen, over drie maanden. De kijkcijfers blijven tegenvallen. ,,Blijkbaar zijn de kijkers niet meer zo gevoelig voor criminaliteit als ze tijdens het Dutroux-tijdperk waren”, besluit VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek. ,,Dat is flauwekul”, reageert rijkswachter en programmamedewerker Erik Van Poucke.

Het is toch gelukt. Vijf jaar geleden was het zeer de vraag of de Nederlandse omroep Vara de vijfenzeventigste verjaardag wel zou halen. Het was de tijd van de opkomst van de netgedachte als overkoepelende identiteit. De omroepen zouden opgaan in een groter geheel. Zo ver is het nog lang niet. De afzonderlijke identiteiten lijken zelfs sterker te worden en de omroepen steken miljoenen in campagnes die het verschil benadrukken.

De nieuwe RealPlayer 8.0 heeft heel wat nieuws te bieden. Je kan zelfs een CD-Rom draaien, daarvan een erg gecomprimeerd beeldbestand van maken op een harde schijf of een netwerkserver; daarna kan je de software draaien zonder gebruik van de CD-ROM. Met de nieuwe versie ondersteunt ook audio-CD’s, spelletjes, klik-en-sleep functies, enz.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.