Kort nieuws op donderdag 14 december 2000

10.30 uur

Nieuwe vormgeving website NPS.
De NPS heeft een nieuw vormgegeven website. Internetters kunnen evenals op de vorige site op thema en op mediacategorie zoeken. Op de home presenteert de omroep een top 5 van best beluisterde radio-documentaires. Deze zijn online op te vragen.

– De Amerikaanse band Rage Against The Machine heeft zijn excuses aangeboden aan Rage-fans die zijn afgesloten van de Napster muziekuitwisseldienst. De band wil dat de blokkade van de fans die nummers van de nieuwe cd van de band ophaalden via Napster wordt opgeheven. Dit meldt de internetnieuwsservice Cnet.

Zou u graag eens een kijkje willen nemen in de studio van Catherine? Dat kan! Het enige dat u hoeft te doen om een show bij te wonen, is kaarten bestellen. Vul het bestelfomulier in en u krijgt zo spoedig mogelijk bericht.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Iedereen leest wel eens een artikel, luistert naar de radio of kijkt televisie. Hier wordt ons informatie gegeven door mensen die we, volgens RVU, eigenlijk niet eens kennen. Wie zijn deze presentatoren en journalisten eigenlijk? RVU heeft op haar site deze mensen even onder de loep genomen. Op de site vind je portretten van diverse mediamensen in tekst en geluid. Je vind hier onder andere informatie over Ivo Niehe, Sylvana, Willem Ruis en nog vele andere ‘bekendheden’. Lees hier verder

Naast dat TMF vrijdag de hoogtepunten van Live38 uitzendt, is het komend weekend Live38 weekend op Radio 538. Het hele weekend komen de live optredens van Marco Borsato, Vandikhout, K’s Choice, Kane en Anouk voorbij.

De tender om het kijkonderzoek van 2002 tot en met 2006 te mogen uitvoeren, een klus waarmee jaarlijks zo’n 7.5 miljoen gulden gemoeid is, werd binnengehaald door Intomart. Intomart voert het kijkonderzoek al sinds 1987 uit. De strijd om de omvangrijke onderzoeksopdracht ging vooral tussen Intomart en een alliantie van AC Nielsen, Nielsen Media Research, Interview en BBC. Al begin oktober zou een definitieve keuze zijn gemaakt, maar die beslissing werd toen uitgesteld.

Vacaturesite Monsterboard.nl en uitgever VNU ontmoeten elkaar donderdag voor het gerechtshof in Den Haag om in hoger beroep te twisten over het gebruik van het woord ‘intermediair’. Monsterboard.nl gebruikte de term intermediair als lokkertje voor de vacaturebank. Lees hier verder

De Nederlandse musical Diana (Prinses van Wales) gaat op 27 januari in de Leidse Schouwburg in première. Dat heeft Mojo Concerts woensdag bekendgemaakt. Vera Mann speelt prinses Diana in deze zogenoemde one-woman musical.

Op het Internationale Wetenschaps Filmfestival 2000 in Beijing hebben de VARA en de VPRO respectievelijk een Zilveren en Bronzen Draak gewonnen. In de categorie Wetenschappelijke Programma’s ontving de VARA de prijs voor de aflevering ‘Tissue Engineering’ van De Ontdekking. Van het VPRO-programma Noorderlicht werd de aflevering ‘Killing Time’ beloond.

Boetes geven voor irritant mobiel belgedrag gaat de elf studenten van de Small Businessstudenten Haarlem te ver, maar een mobiele telefoon die afgaat tijdens een begrafenis is wel heel triest. Daarom hebben de studenten Communiquette opgezet, een bedrijf dat staat voor mobiel bellen en omgangsvormen. De elf studenten werkten een half jaar aan de opzet van het bedrijf dat 14 december bombardeert tot de ,,landelijke dag voor het mobiel bellen en omgangsvormen”. De eerste dag, donderdag, gaat gepaard met de verschijning van een gratis krant De Beltoon in een oplage van 100.000 stuks en de internetsiteLees hier verder

De Europese voetbalunie en de gezamelijke Europese televisiemaatschappijen hebben woensdag in Nyon het televisiecontract voor EURO 2004 ondertekend.

Op de redactie van Studio Sport is het gemor zo groot dat de leiding zich sinds kort laat bijstaan door een interne vertrouwenscommissie. Deze club van ‘tien wijze mannen’ adviseert hoofd NOS Sport Martijn Lindenberg en hoofdredacteur Gio Lippens. Lees hier verder

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Productiemaatschappij Endemol gaat zowel in Nederland als Duitsland aan de slag met een opvolger van Big Brother. De tv-makers hebben het programma Big Diet bedacht, dat in maart zal starten, waarin twaalf dikke deelnemers onder het oog van camera’s 84 dagen vastzitten in een kuuroord in Limburg om af te slanken. Robert ten Brink zal het presenteren op SBS6, Degene die de meeste kilo’s kwijtraakt wint een geldbedrag.

De voetbalclubs uit de eredivisie hebben hun eisen aan het Zwitserse sportmarketingbureau AIM voor de verkoop van de televisierechten van het betaalde voetbal verscherpt. De achttien verenigingen hebben op papier gezet wat er in hun ogen aan het huidige voorstel mankeert.

Het Nederlandstalige televisiestation Het Beste van Vlaanderen en Nederland Televisie, is sinds 28 november jl. opgenomen bij EchoStar’s DISH Network, het op één na grootste Amerikaanse satellietpakket. BVN-TV bevat een selectie van programma’s van Nederland 1, 2 en 3 en de Belgische VRT die ten behoeve van het buitenland wordt uitgezonden. Lees hier verder

Hendrik (Henk) Sijthoff is zondag op 85-jarige leeftijd overleden. Sijthoff is de voormalige eigenaar-directeur van Het Financieele Dagblad. Sijthoff werd bekend bij het grote publiek doordat het hem begin jaren negentig maar niet wilde lukken om Het Financieele Dagblad te verkopen. In 1990 maakte hij bekend van de krant af te willen, wegens zijn gevorderde leeftijd.

Een groep van tien tot vijftien journalisten en fotografen heeft dinsdag ruim een uur vastgezeten op het terrein van de Gemeenschappelijke Kerncentrale Nederland (GKN) in Dodewaard. De directie van de centrale liet niemand naar buiten wegens een actie van Greenpeace bij de poort. Lees hier verder

Bart Peeters wordt een belangrijke troef in de eindejaarsprogramma’s van de VRT. De ,,multifunctionele” tv-maker wordt op de laatste dag van het jaar (en het millennium) zowel op TV 1 als op Canvas ingezet.In de vroege avond presenteert de familievriend het beste van Toon Hermans en het leukste van het voorbije jaar op TV 1, terwijl even voor middernacht de meer geschifte versie samen met zijn assistenten aan de slag gaat in het gelegenheidsprogramma ,,Nefast voor de feestvreugde” op Canvas. Lees hier verder

De geestelijke vader van Business Class, die zendtijd van RTL 5 kocht, probeert zijn ijdelheid kostendekkend te financieren met een schaamteloze vermenging van informatie en sluikreclame. Lees hier verder

KPN zal de tikkerpulse afschaffen. Dit houdt in dat minstens 15.000 studentenhuizen geen telefoontikker meer kunnen gebruiken. Het Interstedelijk Studenten Overleg verwacht dat de stap van KPN studenten op extra kosten zal jagen.

‘Gisteren zijn in de Verenigde Staten de veilingen van start gegaan van de frequenties voor mobilofonie. Dat is een belangrijk moment voor de Amerikaanse sector van de mobilofonie dat over het algemeen gezonde financiën heeft maar een tekort heeft aan een basisbehoefte: frequentie. Een verslag van Richard Waters.’ Lees verder in de Standaard

Vanaf nu is het mogelijk om streaming de koersen te volgen van alle AEX en AMX fondsen via de site van EuroBench.com. Vanaf nu hoef je dus niet elke keer weer de site te refreshen voor het laatste overzicht. Eurobench is de eerste in Nederland met streaming koersen van alle hoofdfondsen. Het gebruik van deze nieuwe dienst bij EuroBench is geheel kosteloos. Ook hoef je geen abonnement af te sluiten of je te laten registreren. Meer informatie over streaming koersen vind je op deze site

CenterSpan maakt van Scour legale uitwisseldienst De failliete inboedel van Scour is voor 9 miljoen dollar gekocht door softwarebedrijf CenterSpan Communications. Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email