Kort nieuws op donderdag 7 december 2000

10.30 uur

Nog even en tv verlaat voetbal. Het betaalde voetbal is bezig zichzelf langzaam maar zeker de nek om te draaien. De rek is er volledig uit. Het balanceert niet alleen aan de rand van de afgrond, het is er al een paar keer lelijk in gevallen. Dat zegt Frank van den Wall Bake, directeur van het sportmarketingbureau Trefpunt. ”Twee keer overleeft het zo’n val nog wel, maar na een vijfde keer is het definitief afgelopen.” Lees hier verder

Erotiek als unique selling point. Hitsig hijgend spreekt zo’n dame ons toe. Als we haar telefoonnummer draaien, kunnen we een praatje maken, en over de aard van dat gesprek laat ze ons niet in het ongewisse. Blijkens de foto heeft ze zich alvast voor de gelegenheid gekleed – nu ja, ontkleed. Ze adverteert dan ook vóór, in en na programma’s als Van lichte zeden op Veronica, Men love sex op Fox en Adult Television op SBS6. Maar zij is lang niet de enige. Lees hier verder

Het Duitse mediabedrijf EM.TV, bezitter van de rechten op The Muppets en Formule 1, moet zich voor de rechter rechtvaardigen voor bedrog van zijn aandeelhouders. Het dagblad Süddeutsche Zeitung citeert twee advocaten die namens 20 beleggers een rechtszaak voorbereiden. EM.TV zou onjuiste gegevens hebben gegeven over de financiële resultaten.

Raar maar waar? De Bellers van het programma ‘Een tegen 100’ maken nu wel kans op 20.000 gulden als zij meedoen aan het belspel volgens een woordvoerder van de Postcodeloterij. Na afloop van het programma trekt een notaris uit alle bellers de gelukkige winnaar, die voor de volgende opname uitgenodigd wordt in de studio. En achteraf via een kamertje net doet of hij live belt van huis uit.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De bewoners van het beroemdste huis in Nederland krijgen het zwaar te verduren in het on line spel Big Klodder. In het spel van het VARA-programma FF wat anders kunnen punten worden gehaald door genomineerde bewoners te raken met een vlaai.

Luisteraars van Radio M maken kans om Ron Moss te ontmoeten. Op de website staat informatie over de prijsvraag, waarin bezoekers worden uitgenodigd in 200 woorden uit te leggen waarom ze de acteur Ridge uit The Bold and the Beautiful willen ontmoeten.

Wêr Bisto? van het duo Twarres is het eerste Friese nummer dat op nummer één stond van de Mega Top 100 en de Top 40. Een (Friestalig) interview met Mirjam en Johan is te lezen op de site van Omrop Fryslãn.

MP3.com is weer begonnen met haar Mymp3.com dienst die het mogelijk maakt om eigen cd’s online te beluisteren. De dienst is zeven maanden niet actief geweest wegens de lopende rechtzaken. Er is nu een gratis uitvoering, die voorzien is van advertenties en een cd-limiet van 25 en een versie waarvoor 50 dollar betaald moet worden maar waar gebruikers geen last hebben van advertenties en maximaal 500 cd’s kunnen opslaan.

Dat SMS hot is, mag nu wel duidelijk zijn. Ook Genie.nl, een portal voor vaste en mobiele internetdiensten, breidt haar SMS-mogelijkheden uit. Sinds kort is het via deze site namelijk mogelijk om sms-berichten te versturen naar meerdere personen tegelijk. Na registratie, kun je gratis sms-berichten versturen naar 1 tot 8 mobiele telefoons. Zo kun je dus op een makkelijke en goedkope manier je vrienden uitnodigen voor een verjaardag of feestje.

De vier licenties voor snel mobiel internet in Zwitserland zijn woensdag geveild voor 205 miljoen Zwitserse franc (300 miljoen). De opbrengst is een teleurstelling voor de overheid, die enkele weken geleden volgens schattingen nog kon rekenen op een opbrengst van 6 tot 8 miljard franc. Slechts vier bieders waren in de markt voor de felbegeerde UMTS-frequenties. Omdat de deelnemers aanvankelijk op dezelfde kavels boden, werd de prijs nog iets boven het minimum van 200 miljoen franc opgedreven.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

‘December in Nederland, tijd van stamppot, vorst aan de grond en knapperend haardvuur’. Volgens de NCRV een goede tijd om naar de radio te luisteren. Daarom zendt de omroep van 8 t/m 29 december radiodrama´s en hoorspelen uit. Voor een overzicht, klik hier

Radio 5 is nu ook live via internet te beluisteren. De programma’s van de opiniezender zijn te horen met behulp van een Real Player. Helaas is de programmering s’nachts erg eentonig. Luister hier niet s’nachts

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email