Rob Stenders en Ruud de Wild wisselen NIET van plaats

Dinsdag schreven we dat onze collega’s van Radiovisie uit België meldde dat Ruud de Wild en Rob Stenders van plekkie gaan wisselen in de 3FM weekprogrammering. Rob weer in de middag en Ruud weer met Sander (en Jeroen) in de ochtend, net als bij Radio 538. Jeroen KidV deed al ochtendervaring op bij VeronicaFM als co-host van de beruchte Robert Jensen.

Navraag bij BNN leert echter dat het bericht bij Radiovisie een ‘canard’ en daarmee onjuist is: “Ruud heeft op dit moment een goed lopend middagprogramma samen met Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer en heeft duidelijk kenbaar gemaakt geen ochtendshow te willen presenteren. Tevens is er nog niet bekend gemaakt wie de ochtendshow gaat presenteren, de verschillende omroepen hebben een voorstel kunnen indienen, maar er is nog geen uitspraak geweest.”

Eerder meldden we al dat BNN wel een (ochtend)programmavoorstel heeft ingediend bij de zendercoordinator van 3FM, Paul van der Lugt. Maar dus NIET met Ruud de Wild als presentator. Er wordt echter niks bekend gemaakt over de inhoud van dat voorstel. Men verwacht dat Paul van der Lugt eind volgende week bekend maakt wat er precies gaat gebeuren met alle voorstellen, en dus met de 3FM programmering.

Nationale IQ-test
Na het ‘Nationaal Dictee’ en de ‘Nationale nieuwsquiz’, komt BNN met een nieuwe ‘Nationale’ test van onze vermogens. Op woensdag 10 januari zendt BNN namelijk van 20.25 tot 21.30 uur en van 22.20 tot 23.30 uur op Nederland 2 de Nationale IQ-test uit. In dit live programma test BNN het IQ van 350 kandidaten en is er de mogelijkheid om zelf je IQ te testen door mee te doen via internet.

De presentatoren Jeroen Pauw en Bridget nemen in het eerste deel de test af bij verschillende groepen mensen waaronder bekende Nederlanders, militairen, studenten, allochtonen, leraren en tweelingen. Ook Bart de Graaff zal een deel van de presentaties op zich nemen door tijdens de test een kijkje bij de deelnemers te nemen. De kandidaten worden getest op numerieke intelligentie, verbale intelligentie en ruimtelijk en visueel inzicht.

In het tweede deel van het programma neemt Jeroen Pauw samen met een panel van wetenschappers en psychologen de juiste antwoorden door en wordt de uitslag bekend gemaakt. Via een streaming video kun je via internet live meedoen. De computer berekent de persoonlijk IQ-score. Bovendien ontvangt iedereen die meedoet een officieel BNN -deelnemerscertificaat met het testresultaat.

Naast melen voor de Verrukkelijke 715 kun je nu ook bellen met de december – voicemail op 035-6777888. De Verrukkelijke 715 wordt de laatste week van het jaar (van maandag 25 tot en met vrijdag 29 december) uitgezonden.

Op donderdag 28 en zaterdag 30 december komt 3FM live vanaf locatie. 28 december hoor je vanuit de Melkweg in Amsterdam de finale van de Heineken Crossover Awards en op zaterdag 30 december het Innercity festival in de Amsterdamse Rai.

Tot vrijdag 12 uur kun je weer gokken wat de Megahit van volgende week wordt.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR