Search
Close this search box.

Kort nieuws op Vrijdag 29 december 2000

09.00 uur

Cijfers van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS en het landelijk Continu Kijkonderzoek van Intomart meldde, dat de regionale omroep de best beluisterde radiozender in Gelderland in hun eigen doelgroep. Helaas hebben we de cijfers nog niet binnen gekregen. Volgens ingewijde berichten, stemmen dagelijks gemiddeld 300.000 mensen af op de programma’s van Radio Gelderland en hebben ze Sky Radio en Radio 3 FM achter zich gelaten.

Radio West presenteert op zondag 31 december de Dag van de Oudejaarsconference. Tussen 8.00 en 18.00 uur zijn leuke klassiekers en recente conferences te horen met onder anderen Wim Kan, Seth Gaaikema, Youp van ’t Hek en Lebbis & Jansen.
Vanaf vandaag is het mogelijk de verrukkelijke 715 te volgen via de site van Radio 3FM De liedjes worden al vanaf de eerste kerstdag uitgezonden op Radio3FM.

Hans Kazan is weer onder de pannen. Na twee jaar gedwongen ‘werkloosheid’ – RTL 4 dankte hem in 1998 af als ’te oud’ – komt de goochelaar volgend jaar terug bij de TROS.

De vuurwerkfabriek van S.E Fireworks ontplofte op 13 mei. Er kwamen 19 mensen om en honderden raakten gewond. De KRO op Radio 1 volgt sinds oktober bewoners van de getroffen wijk. De reportages en achtergrondinformatie staan online.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Nootdorp en Pijnacker hebben besloten te fuseren. De gemeenteraden willen daarmee “sterker staan” tussen grote buren als Den Haag en Rotterdam die uitbreidingsplannen hebben. De vraag is welke van de twee lokale omroepen gaat stoppen; de stichting lokale omroep Pijnacker of Radio Excellent uit Nootdorp. Waarschijnlijk Pijnacker omdat die al een tijdje het signaal van Radio Excellent doorstuurt.

Op 1 januari gaat bij Veronica deHunt van start, een spelprogramma van programmamaker Rolf Wouters dat in mei van dit jaar zijn première op internet beleefde. In deHunt filmen twee jongens en een meisje (‘foxes’ genaamd) elkaar tijdens een 29 dagen durende voettocht van Zuid- Nederland naar de Waddeneilanden. Lees hier verder

In deze vijfde speciale uitzending (23.07-23.58 uur) van Met het oog morgen is het de beurt aan oud- “Oogpresentator”, Jan Lenferink.

In de Britse hoofdstad Londen hangen vanaf donderdag grote billboards met daarop een foto van twee schaarsgeklede vrouwen in een innige omhelzing. Het gaat om een reclameboodschap voor de internetsite voor homoseksuelen ‘Queercompany’. Het bedrijf adverteert ook met posters met twee mannen in “provocerende poses”, meldt de Britse krant The Guardian.

Op de website van 3voor12 staat een voorbeschouwing op het popfestival Noorderslag, dat op 6 januari plaatsvindt in Groningen. Welke bands traden al eens op bij VPRO’s Club Lek en wat belooft dat dus voor Noorderslag 2001?

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Radio West blikte eind vorig jaar terug op het afgelopen millennium. Er zijn uiteindelijk achttien documentaires gemaakt over de geschiedenis van de regio. Ze zijn nog steeds te beluisteren in real audio.

‘Op 10 januari opent depressiesite, Een internetsite met informatie over depressies. De gewezen radiopresentator Edwin Ysebaert is de stuwende kracht achter de site. ,,Als de overheid niets wil doen tegen depressies, dan moet de burger zelf initiatieven nemen.” Lees hier verder

Jan Lenferink werd vooral bekend door het televisieprogramma RUR, maar was ook een jaar lang vaste presentator van Het Oog. Hij gaat vrijdag 29 december onder andere praten met Herman Brood. Het eind van het jaar is het een goede tijd voor bezinning. Samen met Herman Brood overdenkt Lenferink het afgelopen jaar. “Is er Brood na dood?” is het thema. Herman Brood beantwoordt vragen als: “Hoe gaat je begrafenis eruit zien?”, “Wie staat er in je testament?” en “Hoe wil je te zijner tijd herinnerd worden?”. Lenferink presenteerde Het Oog toen de eerste Golfcrisis uitbrak. Hij ontvangt nu oud-Amerikacorrespondent Bernard Hammelburg.

De RKK/KRO zendt vanaf 7 januari een televisiecursus bidden uit, die van de zomer is opgenomen in het voormalige klooster Het Cenakel in Soesterberg.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.