Radio 555 passeert grens 5 miljoen euro [Update]

De tussenstand van de inzamelactie op ‘Radio 555’ staat donderdagavond om 20.00 op ruim vijf miljoen euro, 5.033.235 euro om precies te zijn. Dit wordt bekendgemaakt door presentatoren Edwin Evers (Radio 538) en Robert Jensen (Yorin). Zij waren twee uur te horen geweest op de gezamenlijke ‘benefietzender’. Tijdens die twee uur kwam er nog 797 duizend euro aan giften binnen.

Met Radio 555 moet donderdag tussen 6.00 en 22.00 uur zo veel mogelijk geld worden ingezameld ten bate van giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Het hoogste uurbedrag, 648 duizend euro, kwam binnen tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Radio 555 is een samenwerking van de radiostations Noordzee FM, Radio 10 Gold, 3FM, Yorin FM, RTL FM, Radio Veronica en Radio 538. Andere radiostations stellen hun commerciële zendtijd ter beschikking aan de speciale zender.

Op televisie is donderdagavond een benefietavond begonnen die eveneens als doel heeft om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor het gebied in Azië dat getroffen werd door natuurramp. Die actie is een samenwerking tussen de NOS, RTL en SBS. [Novum/Radio.NL]