Search
Close this search box.

Voor degenen die het volgende chartnieuws hebben g…

Voor degenen die het volgende chartnieuws hebben gemist: De beide hitparadestichtingen hebben een nieuwe stichting opgericht: MEGACHARTS. Deze stichting zal zich bezighouden met het exploiteren van hitlijsten die gebaseerd zijn op de crosscountermethode (barcode). De albumlijsten van de Stichting Nederlandse Top 40 zullen verdwijnen, omdat er een fusie zal plaatsvinden, vermoedelijk zal dit vanaf 1 juli gerealiseerd worden. Een ding is op dit moment duidelijk: beide Album Top 100’s zullen worden gefuseerd. Wanneer dat precies gebeurt, is nog onbekend. Waar de samenwerking zal eindigen, is momenteel ook nog onduidelijk. Duidelijk is dat de Top 40 en Mega Top 100 en hun beide stichtingen voorlopig nog wel even zullen bestaan. De lijsten moeten voorlopig wel blijven vanwege o.a. contracten (Top 40 -Rabo -Radio538 en Mega Top 100 -omroepen -Veronica TV). Het nieuwe bedrijf (Megacharts) wordt een soort “hitparadefabriekje” dat lijsten samenstelt in opdracht van Stichting Nederlandse Top 40 en/of Stichting Mega Top 100. Dat kunnen allerlei soorten (dus ook nieuwe) hitparades zijn. Of beide hitlijsten t.z.t. in 1 gedrukt exemplaar komen, is nog maar de vraag. Voorlopig blijft de situatie zoals ie nu is, maar niets wordt uitgesloten. Er zijn nogal wat verschillende belangen. Kortom, nog weinig duidelijkheid, maar later dit jaar zullen we vanzelf wel merken wat de fusie tussen Top 40 en Mega Top 100 oplevert.