Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 8 april 2003

NOVA-hoofdredacteur Rik Rensen vertrekt bij deze dagelijkse actualiteitenrubriek (Ned. 3). Dat meldden bronnen in Hilversum maandag. Volgens de officieuze bronnen is Rensen op non-actief gesteld en neemt Carel Kuyl, programmaleider van NPS-tv, voorlopig de honneurs waar.

Rensen zou de maatregel voor de kantonrechter aanvechten. Een NPS-woordvoerder kan het bericht ,,bevestigen noch ontkennen”. Rensen onthoudt zich ook van commentaar.
>> Lees Verder >>

Veronica Magazine zou deze week bijna niet uitkomen. Directie en redactie ruzieden afgelopen donderdag en vrijdag over de inhoud van het blad. De pers van drukker Roto Smeets ging daardoor pas een half etmaal later draaien dan de bedoeling was.
>> Lees Verder >>

RTL5 besteedt 15 april rechtstreeks aandacht aan de uitspraak in het proces tegen Volkert van der G., die heeft bekend Pim Fortuyn te hebben vermoord. Dat zei een RTL-woordvoerder maandag. De NOS weet nog niet zeker of het vonnis live op een publieke zender is te zien. Dat hangt nog af van de netcoördinatoren die zendtijd ter beschikking moeten stellen.
>> Lees Verder >>

Een majoor, zijn vrouw en een docent zijn maandag voor een rechtbank in Londen schuldig bevonden omdat ze al kuchend een miljoen pond hadden gewonnen in de Britse variant van de kennisquiz ‘Lotto weekend miljonair’.
>> Lees Verder >>

Bas Bron (Bastian) is geen artiest die net komt kijken. Toch wist hij niet dat hij na een optreden bij Buma geld kan terugvragen dat je als artiest automatisch eerder hebt afgedragen. “Ik wist helemaal niet dat je dat apart moest aanvragen.” Verschillende partijen spannen rechtszaak aan tegen Buma/Stemra Dit geld, en Bastian is niet de enige artiest die verzuimt zijn geld te declareren, blijft bij de Buma/Stemra liggen.
>> Lees Verder >>

De komst van een nieuwe sportzender in Nederland is erg ver weg. De betrokken mediabedrijven ontkennen dat er concrete plannen zijn en zien zelfs meer tegengestelde dan gezamenlijke belangen. Ook de NOCNSF zwakt de plannen inmiddels af. Vanuit de landelijke politiek is direct kritiek gekomen op het voornemen voor een betaalde sportzender.
>> Lees Verder >>