Zoeken
Sluit dit zoekvak.

3fm Hot nieuws

Het loopt steeds verder uit de hand met de parodie op het nummer Stan van Eminem door het Groningse duo Slimme Schemer en Tido. Eerder meldden we al dat de Friese band de Kast, wiens zanger Syb van der Ploeg zo olijk in het nummer bezongen wordt, de release van de parodie probeerde tegen te houden.

De formatie wil niet dat de groep geld verdient aan een lied dat ‘meelift op roem waar De Kast vijftien jaar aan heeft gebouwd’, aldus manager K. de Jong. Een en ander werd zaterdagmiddag duidelijk tijdens de Cybertop50 op 3FM. Het duo Slimme Scheder en Todi was de gast in de uren van Patrick Kicken die het nummer op MP3 te pakken kreeg en landelijke bekendheid gaf waarna het opgepikt werd door Rob Stenders, Wim Rigter en Corne Klijn.

Het was de makers al via via duidelijk geworden dat de Kast niet onverdeeld blij was met de parodie. Tijdens de uitzending zaterdag kwam echter Syb van der Ploeg onverwacht binnenvallen in de 3FM studio om het duo nader aan de tand te voelen. Een van de argumenten van Syb was dat door alle aandacht voor dit nummer de aandacht voorde nieuw CD van de Kast wat in de luwte kwam. Patrick Kicken loste dit onmiddellijk op door Syb ff te interviewen over de nieuwe CD van de Kast, maar dat was blijkbaar niet genoeg. Echter, de indruk bleef dat een en ander wel goed zou komen omdat de platenmaatschappij van Slimme Schemer en Tido dezelfde is als die van de Kast.

Later stelde de Kast een ultimatum waarop de platenmaatschappij niet zou ingaan. In het 3FM nieuws van 6 uur gisteren werd echter duidelijk dat de release van de singel toch even tegengehouden wordt in afwachting van de uitspraak in de zaak die de Kast tegen het duo heeft aangespannen.

Wij van de Radiowereld vragen ons af wanneer Twarres en Normaal (ook genoemd in het nummer) in actie komen tegen het meeliften op hun roem, en niet te vergeten, Eminem zelf, die zijn hand zolangzamerhand niet meer omdraait voor een rechtzaakje meer of minder. Tevens willen met Phil Collins (mocht hij meelezen) eraan herinneren dat hij ook genoemd wordt in het nummer van Eminem en alle timmerlui in Nederland dat zij eerst een telefoontje naar Friesland moeten plegen alvorens zij een nieuw model kast in de showroom zetten.

Van 12 tot 17 februari staat 3FM in het teken van de Week van de Nederlandse Popmuziek. Mocht je een mooie reden hebben om een Nederlands liedje aan te vragen, meel 3fm@nos.nl dan je reden omlijst met een mooi verhaaltje naar 3FM. Nieuwsbrieflezers van 3FM worden een beetje voorgetrokken als ze hun telefoonnummer vermelden in hun meeltje.

Overig nieuws over de Week van de Nederlandse Popmuziek: Green Lizard is de eerst band waarvan bekend geworden is dat ze gaan optreden gedurende die week. Ze zullen op woensdag 14 februari te zien zijn in Paradiso Amsterdam. Als je in de reviewsectie van de 3FM site (je weet wel, ‘3fm.nl en je vindt het wel’ na een uurtje klikken en irritatie) een mooie review schrijft maak je kans op een berg prijzen.

Tot slot: de Raad De Megahit 3fm@nos.nl staat weer open tot vrijdagmiddag 12 uur.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Gerelateerde berichten