Zoeken
Sluit dit zoekvak.

BANKGIROLOTERIJ PRESENTEERT ‘HET SYNDICAAT’

Nieuwe spannende kennisquiz op Net5 onder spelleiding van Pernille La Lau

Uitzending: ‘Het Syndicaat’, vannavond 22.15 uur op NET 5.

‘Het Syndicaat’ is een bloedstollende nieuwe kennisquiz waarin vijf syndicaten elkaar proberen te elimineren. De leiders van de syndicaten spelen een belangrijke rol; slechts gewapend met de kracht van hun hersenen nemen ze beslissingen die fataal kunnen zijn of hun syndicaat de glansrijke overwinning kan bezorgen… Tevens wordt op ludieke wijze aandacht besteed aan de trekking van de winnende nummers van de BankGiroLoterij door middel van een rekenstrijd. ‘Het Syndicaat’, dat vanaf 16 februari wekelijks is te zien, wordt gepresenteerd door Pernille La Lau.

Kennis is macht. Maar met kennis alleen kan geen enkel syndicaat deze genadeloze quiz overleven. Tactisch inzicht en snelheid van handelen zijn minstens zo belangrijk. Per aflevering strijden vijf syndicaten van vier personen tegen elkaar. Elk syndicaat heeft een captain en drie secondanten. De captain bepaalt de tactiek. Zijn beslissingen zijn bepalend voor de overlevingskansen van zijn team. Wie van het eigen syndicaat geeft antwoord op de gestelde vraag? Wie van de tegenstanders wordt geëlimineerd en wie van het eigen syndicaat wordt eventueel opgeofferd voor punten?

In de Finale die tussen twee syndicaten wordt gespeeld draait het om actuele & algemene kennis. Het syndicaat dat na drie minuten de meeste punten heeft, wint 20.000 gulden en gaat door naar de Grote Finale die op 15 juni plaatsvindt, waarin een bedrag van 200.000 gulden valt te winnen.

Naast de strijd tussen de syndicaten is er gedurende het hele programma ook een rekenstrijd tussen dertig geselecteerde spelers. Aan de hand van de winnende rekeningnummers uit de BankGiroLoterij worden rekensommen gepresenteerd. De beste en snelste rekenaar kan tenslotte in de zinderende finale in vijftien seconden 15.000 gulden rijker worden!

Nadat een syndicaat zich aangemeld heeft voor deelname aan dit programma krijgt zij een pittige test voorgeschoteld. Vervolgens wordt bepaald of het syndicaat kennis genoeg in huis heeft om daadwerkelijk mee te kunnen spelen in deze kennisquiz.

Ook voor de rekenstrijd van de dertig geselecteerden vindt een selectie plaats. Nieuwe leden van de BankGiroLoterij maken deel uit van het publiek en krijgen vervolgens de kans om tot één van de dertig geselecteerden te behoren en ƒ 15.000,– binnen te halen!

‘Het Syndicaat’ wordt momenteel met groot succes in Engeland door de BBC uitgezonden. Het is daar de opvolger van ‘Mastermind’. ‘Het Syndicaat’ wordt gemaakt door John de Mol Produkties i.s.m. Ivo Niehe Produkties. (SBS)

Gerelateerde berichten