Search
Close this search box.

Cursus smartlappen maken wordt populair.

Liefhebbers van smartlappen die zelf weleens een ware ’tranentrekker’ willen schrijven, kunnen dat nu leren in Terneuzen. Het Gemeentelijk Instituut Toonbeeld en de Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen geeft vanaf 9 februari een korte opleiding smartlappen.

Ans Schilders, smartlapschrijfster en -zangeres, leert de cursisten tijdens de eerste twee avonden hoe zo’n lied geschreven wordt. Daarnaast vertelt ze over de geschiedenis van de smartlap en geeft uitleg over het verschil met het levenslied.

Tijdens de twee volgende bijeenkomsten maken de cursisten onder beheer van een andere deskundige beeldmateriaal bij de gemaakte tekst. Ter afsluiting introduceren de makers op 16 maart hun eigen smartlap in Jazzcafé Porgy & Bess in Terneuzen. De cursus vindt plaats in de ateliers van Toonbeeld in Terneuzen. (M)

Gerelateerde berichten