Search
Close this search box.

SBS BROADCASTING SLUIT DEALS MET FILMMAATSCHAPPIJEN

SBS Broadcasting B.V. (SBS 6 en NET 5) heeft vlak voor de start van de grootste internationale televisiebeurs, de NATPE, die maandag 22 januari in Las Vegas begint, deals gesloten met de filmmaatschappijen/distribiteurs MGM, Monarchy/New Regency en RCV. Met het afsluiten van deze drie miljoenencontracten verzekert SBS Broadcasting BV zich de komende jaren van een groot aantal topfilms.

Met filmmaatschappij MGM heeft SBS het contract verlengd. Met dit nieuwe contract heeft SBS Broadcasting de komende jaren wederom de (open) televisie uitzendrechten in handen van alle James Bond speelfilms, inclusief de laatst uitgebrachte Bond film ‘The World is Not Enough’ en nog niet eerder op (open) televisie uitgezonden speelfilms als ‘The Thomas Crown Affair’ (ook met 007-acteur Pierce Brosnan) en ‘Stigmata’. Daarnaast heeft SBS de beschikking over een ijzersterk pakket speelfilms uit de bibliotheek van MGM met titels als ‘Mr Holland Opus’, ‘Nell’, ‘French Kiss’, ‘The Usual Suspects’, ‘Rob Roy’ en ‘Species’.

SBS heeft met Monarchy/New Regency een nieuwe deal gesloten. Hierdoor krijgt SBS de komende jaren de beschikking over succesvolle films als ‘Entrapment’, ‘Fight Club’ en ‘The Negotiator’. SBS kan ook putten uit de rijke bibliotheek van Monarchy/New Regency waarin titels zitten als ‘The Client’, ‘Free Willy 2’, ‘Heat’, ‘Boys on the Side’, ‘Under Siege 2’ en ‘Copycat’.

De nieuwe deal met RCV omvat eveneens een groot aantal topfilms, waaronder ‘Lost in Space’, ‘Jackie Brown’, ‘American History X’ en ‘Legionnaire’. SBS kan de komende jaren ook uit de RCV bibliotheek speelfilms uitzenden als ‘Dumb & Dumber’, ‘Shadow Conspiracy’, ‘Up Close and Personal’, ‘Renaissance Man’, ‘Long Kiss Goodnight’, ‘The Crow: City of Angels’, ‘She’s So Lovely’, ‘Island of Dr. Moreau’.

De afgelopen anderhalf jaar sloot SBS Broadcasting ook al exclusieve meerjaren deals met Universal, Buena Vista International Television en Columbia Tristar International Television. (SBS)

Gerelateerde berichten