Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ilse Wessel presentatieprijs

Ter gelegenheid van het afscheid van omroepster Ilse Wessel heeft de Wereldomroep een naar haar genoemde prijs ingesteld voor jonge radiopresentatoren. De tweejaarlijkse Ilse Wessel presentatieprijs wordt voor het eerst op woensdag 6 juni 2001 uitgereikt. Dit is een prachtige manier voor jong talent om – nog meer – landelijke bekendheid te verwerven.

Wie komen ervoor in aanmerking?
Radiopresentatoren tot en met 30 jaar van live nieuws-, actualiteiten- en/of achtergrondprogramma’s, werkzaam voor een landelijk, regionaal of lokaal Nederlands radiostation of omroep.
De presentator onderscheidt zich op de volgende vlakken:
hij/zij vervult een brugfunctie tussen uitzending/onderwerp en luisteraar;
interactie met de gasten is zijn/haar sterke punt;
in taalvaardigheid blinkt hij/zij uit;
hij/zij bereidt zich grondig voor en beschikt over een groot inlevingsvermogen.

Wie nomineert?
Omroepen, maar ook luisteraars, kunnen presentatoren nomineren. Uiteraard kunnen presentatoren zichzelf ook opgeven.

Hoe in te zenden?
De inzendingen dienen uiterlijk 15 april in het bezit te zijn van:
Radio Nederland Wereldomroep
Afdeling Marketing & Communicatie
T.a.v. Masja van der Horst
Postbus 222
1200 JG Hilversum
De opname mag niet langer duren dan 30 minuten op band, DAT of MD en dient te worden vergezeld van een schriftelijke aanbeveling met informatie over de presentator en het programma. Bovendien moet het programma daadwerkelijk uitgezonden zijn.

Wie jureert?
Een vakkundige jury, voorgezeten door Lem van Eupen (manager van het Training Centre van de Wereldomroep in Hilversum) en verder bestaande uit Pieter de Wit (OLON), Ab Klaassens (afkomstig van de regionale omroepen) en vakvrouw Eugenie Herlaar.

De Prijs!
Een bronzen beeldje, gemaakt door de jonge kunstenaar Michiel van Pinxteren, dat wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. De kunstenaar en het ontwerp zijn door Ilse Wessel zelf uitgekozen. (Wereldomroep)

Gerelateerde berichten