Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Media-spelers en streaming media, wie kent het niet

Volgens een recente studie van Media Metrix zouden media-spelers en streaming media nu op 99% van alle Amerikaanse homecomputers aanwezig zijn. De mediaspelers brengen zowel on line als off line digitale audio en video naar de gebruiker, en bevatten ook programma’s waarmee de gebruiker muziek (cd’s) of film (DVD’s) op hun computer kunnen afspelen. Streaming media-spelers zijn een speciale soort media-spelers, waarbij in real-time audio en video via het Internet beluisterd kan worden; live-uitzendingen van concerten, nieuwsberichten, radio zijn enkele toepassingen.

De drie meest gebruikte streaming media spelers zijn RealPlayer (2)(28%), Windows Media Player (22%) en Quicktime (4%). Volgens Media Metrix zijn er twee factoren die gezorgd hebben voor de inburgering van de media players.

Het grote aanbod zorgt ervoor dat de gebruiker de spelers download om te kunnen genieten van audio, video, muziek of andere multimedia. Ten tweede de bundeling: bij de meeste computers die nu aangekocht worden, zit er al een Windows Media Player, of een RealPlayer in. En Apple bundelt QuickTime met haar computers. Nochtans is er een stagnatie in de interesse van de gebruiker – het soort informatie dat geboden wordt, is niet veranderd. Maar dat zou anders kunnen worden als er meer breedband-informatie beschikbaar wordt. Dat is echter weeral het zoveelste kip-of-het-ei probleem: content providers gaan enkel breedband informatie aanmaken als genoeg ISP’s de mogelijkheid aanbieden, en de ISP’s zullen wachten tot er voldoende breedband-content is, voor zij hun dienstenpakket in die zin uitbreiden. (NewsBytes / Internet Business Summary)

Gerelateerde berichten