Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe, landelijke jongerenzender is afspiegeling van multi-culti samenleving

Colorful Radio is een nieuw, landelijk radiostation voor alle jongeren tussen 13 en 35 jaar in onze multiculturele samenleving. In enkele maanden tijd heeft de zender op de kabel een dekking weten te realiseren van 75 %, wat neerkomt op zo’n 4,2 miljoen aansluitingen. Hoewel ook in de eerste plaats een hitzender, hebben de hits bij Colorful Radio meer dan bij andere zenders een multicultureel karakter.

Veel van de gedraaide muziek is afkomstig uit Marokko, Turkije, het Caribisch gebied, Afrika en Noord- en Latijns Amerika, en omvat stijlen als r&b, raï, TÜrkpop, hip hop, merengue, salsa en reggae. Via de Jongerenadviesraad kunnen jongeren zelf de inhoud van de programma’s bepalen. “Bij Colorful gaat het puur en alleen om de jongeren; om hún gevoel, hún cultuur en hún stem. Colorful ís een beetje van hen”, aldus directeur en oprichter Gert Bras.

Bij het luisteren naar de radio hebben jongeren een duidelijke voorkeur voor de kabel boven de ether en liggen de piekuren aan het begin van de avond, zo blijkt uit een recent en onafhankelijk onderzoek. Jongeren hebben verder veel interesse voor nieuws (onder andere over het land van herkomst), informatie over muziek, cultuur en lifestyles. Dat is ruimschoots terug te vinden in de dagelijkse programmering van Colorful Radio die voor circa eenderde uit informatieve programma’s bestaat.

Colorful Radio maakt deel uit van een groter geheel, namelijk Colorful World. Colorful World is een duidelijke ‘pro-beweging’, gebaseerd op wederzijds respect. Jongeren die actief willen meebouwen aan een multiculturele samenleving, gebaseerd op datzelfde respect, kunnen lid worden van Colorful World.

Leden ontvangen onder andere Colorful Magazine dat de lezers zes maal per jaar informeert over uiteenlopende onderwerpen binnen die multiculturele samenleving, zoals lifestyles, sport, werk en bijvoorbeeld uitgaan. Op www.colorful.nl, de Colorful Website, kunnen jongeren ten slotte terecht voor onder andere een playlist en kabelfrequenties van Colorful Radio, informatie over muziek en artiesten die bij Colorful Radio te horen zijn en een vacaturebank.

Ook kunnen zij hier dankzij Real Audio Streaming de programma’s van Colorful Radio beluisteren. Een deel van de site is uitsluitend ingericht voor leden. Deze worden hier onder meer geïnformeerd over aanbiedingen, acties en (kortingen op) diverse evenementen.

Politiek draagvlak
Colorful Group B.V., de organisatie achter Colorful World, weet zich in al haar activiteiten gesteund door de politiek. Deze sluiten namelijk naadloos aan bij de uitgangspunten en doelstellingen van staatssecretaris Van der Ploeg, zoals verwoord in de notitie ‘Media en Minderhedenbeleid’.

Deze is net als Colorful World gericht op de bevordering van een evenwichtige representatie van de verschillende bevolkingsgroepen in het media-aanbod en op versterking van het specifieke aanbod voor minderheden.(M)

Gerelateerde berichten