Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Omroepen op Radio 5 verliezen uitzenddag

De omroepen die uitzenden op Radio 5 verliezen per 1 april hun uitzenddag. Dit blijkt uit een concept uitzendschema van de opiniezender. Ook wisselen een aantal uitzendingen op Radio 5 van plaats. Door deze wijzigingen moet Radio 5 een soort ‘achtergrondkatern’ bij Radio 1 worden. Komende maandag zal de nieuwe naam van het station bekend worden gemaakt.

Radio 5 zal volgens de plannen per 1 april via de huidige middengolffrequentie van Radio 1, AM 747 kHz, gaan uitzenden. Radio 5 moet aandacht gaan besteden aan kunst, cultuur en maatschappelijke onderwerpen. Op de dagdelen 6:00 tot 8:30 en 17:00 tot 18:30 uur zal op Radio 5, zoals al eerder bekend was geworden, het Radio 1 Journaal worden doorgegeven. Door deze invulling van het Radio 1-Journaal, verliest een aantal omroepen zendtijd. De NPS, NCRV en VPRO zullen de meeste zendtijd moeten inleveren. Programma’s die vervallen zijn Paezens en Moddergat (VPRO), het culturele magazine Radio Uit (NPS) en NOS-Sportief komen per 1 april te vervallen. (RadioZenders)

Gerelateerde berichten