OPPAKKANS RADIO PARADIJS WORDT ALSMAAR GROTER

Okay FM, het regionale commerciële station voor het Gooiland, heeft plannen om format en naam te wijzigen in Radio 192. – Als eerbetoon aan de zeezender Radio Veronica -, heet het. Daarom wil men op de 1584 kHz gaan uitzenden. Problematisch is dit niet, want er is een vergunning voor die frequentie. Omdat men eerder niet van plan was om de middengolf te gebruiken, werd de licentie ‘in bruikleen’ gegeven aan ‘Quality Radio BV’, die momenteel de programma’s van Radio Paradijs (eerder 1584 AM The Bells) uitzendt vanuit Utrecht.

De meningen liggen ver uit elkaar.
Okay FM vroeg vorige maand de frequentie terug, Radio Paradijs was inmiddels alweer uit de lucht, maar er bleek een kink in de kabel te zitten. Beide organisaties kwamen niet tot een samenwerkingsakkoord en Radio Paradijs ging de frequentie opnieuw ‘bezetten’. Dat was niet naar de zin van Okay FM die de RDR verwittigde. Beide partijen werd aangeraden opnieuw te gaan onderhandelen. Alweer zonder resultaat…

Stoppen is de enige remedie
De RDR wordt de hele toestand zo langzamerhand wel beu en bestempelde het gebruik van de 1584 kHz door Quality Radio BV nu officieel als onwettig. Michael Bakker van Okay FM kreeg de raad nog één keer te proberen met Ruud Poeze, de man achter Radio Paradijs, tot een vergelijk te komen. Lukt dit niet, dan is de kans heel groot dat de zender komende week uit de lucht gehaald wordt, zodat binnenkort Radio 192 alsnog kan starten. (RadioVisie)