Ongeluk Top Gear-presentator op Veronica

Het auto-ongeluk waarbij Top Gear-presentator Richard Hammond vorig jaar zwaargewond raakte is vrijdag te zien op de Nederlandse televisie. Veronica zendt de aflevering van Top Gear uit waarin de beelden van het ongeluk te zien zijn. Eerder was het filmpje al te zien op de Britse zender BBC 2 en op diverse website’s.

De 37-jarige Hammond liep in september ernstig hersenletsel op en was twee weken lang zijn geheugen kwijt nadat hij tijdens opnamen voor Top Gear een auto met straalmotoren uittestte. De Brit crashte met een snelheid van 450 kilometer per uur en moest per helikopter worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Inmiddels is hij volledig hersteld. Het enige dat hij aan het ongeluk zou hebben overgehouden, is dat hij nu plotseling selderie lust. Het auto-ongeluk van de Top Gear presentator is vrijdag om 21.20 uur te zien.[Radio.NL/Novum]