Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Politici vinden weg naar nationale zender met andere invalshoek

Morgenochtend, donderdag 25 januari, tussen 07.00 uur en 09.00 uur zal op Q The Beat 1224 AM een uitgebreid interview te horen zijn met Hans Dijkstal van de VVD.

‘Eddy Keur, de “morning host” van het ochtendprogramma The Morning Edge, heeft een persoonlijk gesprek met de liberale voorman; niet alleen over zijn politieke denkbeelden, maar vooral over de ‘mens’ Dijkstal.

Poogrammadirecteur Leontien van der Meer: “Eddy maakt er geen geheim van dat hij een vervent VVD aanhanger is; het interview zal dan ook minder kritische noten bevatten, dan wij normaal van Keur gewend zijn. Maar dat geeft in dit geval ook niet. Het is het Q The Beat erom te doen dat wij als station vooral de politieke informatievoorziening naar de jongere doelgroep wat laagdrempeliger maken. Dat kan door enerzijds het luisterpubliek kennis te laten maken met de personen achter de politieke partijen, anderzijds door een meer helder, simpeler en duidelijker antwoord te verlangen dan de doorsnee politiek journalist.”

Keur zelf zegt er het volgende over: “Ik zit er niet om de luisteraar te laten zien hoeveel ik van politiek weet, ik zit er voor de luisteraar zelf. Die luisteraar heeft geen kans de vragen zelf aan Dijkstal te stellen, die kans krijg ik voor hen. Dat geeft mij de verantwoordelijkheid juist die vragen te stellen, die zij zelf hadden willen stellen.

Natuurlijk vragen we als station daarna reacties over het gesprek, zodat wij ook blijven leren over wat er binnen onze doelgroep leeft. Het interview is een kick off voor verschillende gesprekken die we in dit kader met diverse politieke kopstukken willen voeren”.

The Morning Edge, elke werkdag op Q The Beat 1224 AM van 07.00 uur tot 09.00 uur. (M)

Gerelateerde berichten