Search
Close this search box.

POLITIESERIE ‘TURKS’: COCKTAIL VAN ACTIE, DRAMA EN LIEFDE

Vanaf maandag 5 februari, tussen 00.10 en 00.40 uur, brengt SBS 6 de nieuwe Amerikaanse politieserie ‘Turks’. De serie vertelt het verhaal van een hechte Ierse familie met al haar triomfen en trauma’s.

De vader van de Ierse familie Turk, Joseph Turk (William Devane) is brigadier bij de politie. Zijn twee zoons, Mike (David Cubitt) en Joey (Matthew John Armstrong), werken onder hem als politieman. De derde zoon, Paul (Michael Muhney), heeft totaal geen aspiraties in die richting. Hij studeert en bevindt zich in tegenstelling tot zijn broers regelmatig aan de verkeerde kant van de wet. De vrouwen van de familie, Mary (Helen Carey) en Erin Turk (Sarah Trigger), respectievelijk de vrouw van Joseph en Mike, hebben veel steun aan elkaar. Het valt ook niet mee om te leven met een man die elke dag weer zijn leven waagt voor zijn vak. Ook al lopen de spanningen van tijd tot tijd hoog op omdat werk en privé nauw met elkaar verweven zijn, de familieleden zoeken elkaar altijd weer op om warmte en genegenheid te vinden.

William Devane: maakte zijn professioneel debuut tijdens het ‘New York Shakespeare Festival’ in ‘The Merchant of Venice’. In 1974 is hij genomineerd geweest voor een Emmy Award voor zijn rol van John F. Kennedy in ‘The Missiles of October’. Naast onder andere series als ‘Knots Landing’ en ‘From Here to Eternity’ heeft Devane onder meer in films gespeeld als ‘Marathon Man’ en ‘Family Plot’.

David Cubitt: is meest recent te zien geweest in de televisie drama ‘Michael Hayes’ en heeft verschillende gastoptredens gedaan in succesvolle series als ‘The X-Files’, ‘Outer Limits’ en ‘Tekwar’. Cubitt is eveneens in films als ‘Alive’ en ‘Swann’ te zien geweest.

Helen Carey: heeft in vele klassieke stukken gespeeld, zoals ‘Merchant of Venice’ en ‘Macbeth’. Carey heeft onder meer gastoptredens verzorgd in ‘Seinfeld’ en heeft met William Devane in ‘A Woman Named Jackie’ gespeeld.

Matthew John Armstrong: heeft tijdens het ‘Stradford Shakespeare Festival’ in verschillende toneelstukken gespeeld zoals in ‘Romeo and Juliet’ en ‘Oedipus Rex’. Verder is hij ook nog te zien geweest in ‘Hamlet’ en ‘To Scream and Shout’.

Sarah Trigger: heeft verschillende gastoptredens gedaan in onder meer ‘Chicago Hope’ en ’21 Jump Street’. Trigger heeft ook vele films gedaan zoals ‘Things To Do in Denver When You’re Dead’ met Andy Garcia, ‘Bill & Ted’s Bogus Journey’ met Keanu Reeves en ‘Paradise’ met Don Johnson en Melanie Griffith.

Michael Muhney: heeft voornamelijk zijn acteertalent ontwikkeld op het toneel en heeft in producties gestaan als ‘Richard III’ en ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’. Zijn filmdebuut maakte hij in ‘Language of Love’.

Ashley Crow: speelt de rol van Ginny in ‘Turks’, een serveerster in de ‘Emmit’s Bar’. Crow is met een gastoptreden onder meer te zien geweest in ‘Law & Order’ en ‘Cracker’. Haar acteerprestaties op het witte doek heeft ze onder andere in ‘Little Big League’ en ‘True Crime’ laten zien. (SBS6)

Gerelateerde berichten